logo mobiel

Courgetti met pesto en kipgehaktballen

Dit ga je klaarmaken:

Courgetti met pesto en kipgehaktballen

Recept beschrijving

Courgetti is het perfecte alternatief voor spaghetti! Het is koolhydraatarm, glutenvrij en zit vol vitamines. Met een spiraalsnijder kun je dunne slierten maken. Deze keer met een heerlijke pestosaus en kipgehaktballen.

Benodigde ingrediënten voor 2 personen

  • 2 kleine courgettes
  • 300 gram kipgehakt
  • 400 gram spinazie
  • 1 plantje basilicum of 30-35 gram verse basilicum
  • 40 gram Parmezaanse kaas
  • 1 flinke eetlepel roomkaas (kruiden)
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden (webshop)
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • Boter of olie om in te bakken
  • Optioneel: 1 eetlepel rode pesto
  • Optioneel: (geroosterde) cashewnoten (khb)

Bereiding

  1. Meng het kipgehakt met de Italiaanse kruiden, paprikapoeder, peper, zout en eventueel een eetlepel rode pesto. Draai er ongeveer 10 gehaktballetjes van en leg even aan de kant of terug in de koeling.
  2. Doe de spinazie, verse basilicum, ¾ van de Parmezaanse kaas, roomkaas, peper, zout en een flinke scheut olijfolie in een keukenmachine en maal tot een gladde pesto saus. Proef en breng eventueel nog verder op smaak.
  3. Gebruik een spiraalsnijder of keukenmachine om de courgetti in spaghetti vorm te raspen. Je kunt eventueel ook kant-en-klare courgetti gebruiken, maar houd er rekening mee dat deze wat hoger is in koolhydraten dan verse courgetti.
  4. Verwarm ondertussen twee koekenpannen met een beetje olie of boter en laat goed heet worden. In de ene pan bak je de kipgehaktballen gaar en in de andere pan doe je de spinazie pesto saus heet worden en leg daar de courgetteslierten voorzichtig in. Laat ze kort mee verwarmen, niet te lang, anders wordt het slap.
  5. Serveer de courgetti met pesto saus, kipgehaktballen en met de overgebleven Parmezaanse kaas. Als je wilt, kun je er nog (geroosterde) cashewnoten bij serveren. Let wel op dat deze niet koolhydraatarm zijn! Een koolhydraatarm of keto alternatief zijn walnoten of amandelen.

Voedingswaarden per persoon

  • Kcal: 549
  • Khd: 8,6 gram
  • Vetten: 32,7 gram
  • Eiwitten: 51,4 gram
  • Vezels: 6,6 gram

Tip voor variatie:

Varieer met pesto, ook een heerlijke rode pesto kun je maken van gegrilde tomaten en gegrilde paprika. Maak deze maaltijd vegetarisch door te kiezen voor vegetarische gehaktballen.


Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Bekijk dan mijn kookboeken of kijk eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Koken met Lisa

Vind je dit een lekker recept? Deel het met je vrienden:

Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:

Pompoen café latte
Recept: Pompoen café latte

Lekker opwarmen voor de open haard met dit heerlijke drankje! Een fijn tussendoortje, maar ook top als toetje of zelfs als ontbijt! En een heerlijk (Halloween) drankje! Lees hier verder: Pompoen café latte

Broccoli creme soep met walnoten
Recept: Broccoli creme soep met walnoten

Dit broccolisoepje smaakt altijd goed! Makkelijk vooraf te maken en is snel klaar. Je kunt er een maaltijdsoep van maken door gerookte zalmsnippers toe te voegen of gerookte kip als je niet van zalm houdt. Lees hier verder: Broccoli creme soep met walnoten

Luchtige Italiaanse broodjes
Recept: Luchtige Italiaanse broodjes

Luchtige Italiaanse broodjes heerlijk voor lunch of als ontbijt. Lees hier verder: Luchtige Italiaanse broodjes

Ga terug naar alle koolhydraatarme recepten

low carb recepten