logo mobiel

Bosvruchten kwark bars

Dit ga je klaarmaken:

Bosvruchten kwark bars

Recept beschrijving

Heerlijke bosvruchten kwark bars op basis van plantaardige producten, voor als je lactose intolerant bent of niet, want deze zijn voor iedereen een lekkere traktatie!

Benodigde ingrediënten voor 15 stuks

Vulling

  • 500 gram soja kwark naturel
  • 50 gram erythritol poeder (webshop)
  • 16 druppels aardbeien flavour drops
  • 75 gram aardbeien
  • 50 gram frambozen
  • 50 gram bramen
  • 6 blaadjes gelatine of agar agar

Topping

  • Vers rood fruit

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Zorg dat de roomboter gesmolten is in de magnetron of een pannetje.
  3. Meng alle droge ingrediënten bij elkaar en roer dit goed door. Voeg dan de roomboter eraan toe en meng tot een deeg. Bekleed de  bodem van een brownie bakvorm met bakpapier en druk hier het deeg in uit. Zet voor ongeveer 10 min in de oven en laat daarna volledig afkoelen.
  4. Week de gelatineblaadjes in koud water of gebruik agar agar.
  5. Begin met het maken van de kwark taart door de soja kwark samen met de erythritol poeder en aardbeien flavour drops te mixen in een mixer.
  6. Zet nu een pannetje op het vuur met daarin de aardbeien, frambozen, bramen en zelf heb ik er nog 20 gram poeder erythritol bij gedaan om het zoeter te maken. Zodra het gekookt is en je het fruit kunt prakken, pak je een staafmixer en pureer je het fijn. Pak daarna een zeef en giet hier het mengsel doorheen in een andere kom zodat grote stukjes eruit zijn. Zet het rode fruit mengsel weer op het vuur en knijp de gelatine uit en roer deze blad voor blad door het mengsel heen.
  7. Voeg dit al roerend met de mixer door het kwark beslag en mix goed door. Giet het daarna over de afgekoelde bodem en zet voor zeker 5 uur in de koelkast. Daarna kun je het in 15 vierkanten stukken snijden en aftoppen met vers fruit.

Voedingswaarden per bar

  • Kcal 114
  • Koolhydraten 2.0 gram
  • Vetten 9.4 gram
  • Eiwitten 4.6 gram

Tip voor variatie:

 Je kunt ervoor kiezen om ipv 500 gram soja kwark 400 gram te nemen en 100 gram plantaardige slagroom toe te voegen dan wordt de taart romiger.


Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Bekijk dan mijn kookboeken of kijk eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Koken met Lisa

Vind je dit een lekker recept? Deel het met je vrienden:

Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:

Sporten en afvallen
Sporten en afvallen

Afvallen met sporten in combinatie met het koolhydraatarm dieet is een slimme keuze die de kans op het succesvol afvallen vergroot. Lees hier verder: Sporten en afvallen zijn een gouden combinatie

Lisa kookt koolhydraatarm weekmenu
Lisa kookt koolhydraatarm weekmenu

Beginnen met koolhydraatarm eten is niet moeilijk Lees hier verder: Koolhydraatarm dieet weekmenu

Koolhydraatarm recept: Chocolademousse met amandelen
Recept: Koolhydraatarm recept: Chocolademousse met amandelen

Genieten van een chocolade toetje met weinig koolhydraten? Probeer dan deze chocolademousse met amandelen. Lees hier verder: Chocolademousse met amandelen

Ga terug naar alle koolhydraatarme recepten

low carb recepten