Gevulde portobello met paprika bosui en kaas
Dit ga je klaarmaken:
Recept beschrijving
Een lekker koolhydraatarm recept voor een gevulde portobello met paprika bosui en kaas. Ideaal als gezond avondeten of diner met vrienden.
Benodigde ingrediënten voor 2 personen
- 4 portobello's
- 125 gram spekjes
- 1 gele paprika
- 50 gram geraspte kaas
- 3 bosuitjes
- 2 teentjes knoflook
- Verse bieslook
- Peper en zout
Bereiding
- Bak de spekjes krokant en laat uitlekken op een keukenpapiertje.
- Snijd de paprika, bosui en knoflook fijn. Verwarm een pan met olie of boter en bak hierin de paprika en knoflook. Als het bijna gaar is voeg je de bosui en spekjes toe en hussel alles door elkaar. Zet het vuur uit en breng op smaak met peper, zout en eventueel wat verse bieslook.
- Snijd de steeltjes uit de portobello's en vul met het paprikamengsel. Garneer met de geraspte kaas en zet ongeveer 15-20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 gradenn per persoon/portie
Voedingswaarden per persoon
- Kcal: 311
- Khd: 4,6 gram
- Vetten: 22,4 gram
- Eiwit: 20,1 gram
- Vezels: 4,5 gram
Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Bekijk dan mijn kookboeken of kijk eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Koken met Lisa
Vind je dit een lekker recept? Deel het met je vrienden:
Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:
Recept: Gevulde speculaas
Wat is er nou lekkerder dan gevulde speculaas in deze tijd van het jaar, heerlijk bij de koffie/thee of een warme chocomel of als tussendoortje.
Lees hier verder: Gevulde speculaas
Recept: Chocolade kwarktaart met gekarameliseerde pecannoten
Recept: Tjap tjoy met kerrie en kip
Een bekend chinees gerecht in een koolhydraatarm jasje. Probeer zelf mijn tjap tjoy met kerrie, kippendijen, paprika en tauge.
Lees hier verder: Tjap tjoy met kerrie en kip
Ga terug naar alle koolhydraatarme recepten