logo mobiel

Koolhydraatbeperkte kruidnoten taart

Dit ga je klaarmaken:

Koolhydraatbeperkte kruidnoten taart

Recept beschrijving

Heerlijk avondje is gekomen.. avondje van kruidnoten taart.. 

De sint is weer bijna in het land en hoe lekker zou deze taart zijn op pakjesavond? Zorg dat je het deeg voor de bodem, amandelspijs en kruidnoten de dag ervoor al maakt, dit scheelt veel tijd.

Benodigde ingrediënten voor 12 taartpunten

Bodem

  • 200 gram amandelmeel  (webshop)
  • 20 gram kokosmeel (webshop)
  • 95 gram koude roomboter ongezouten
  • 60 gram low carb bruine suiker (bijvoorbeeld Sukrin gold)
  • 1 ei (L) (de helft ervan gebruik je)
  • 1 eetl. koek & speculaas kruiden
  • Snuf zout

Amandelspijs

  • 100 gram amandelmeel (webshop)
  • 30 gram low carb honing 
  • 40 gram erythritol (webshop)
  • 1/2 citroen rasp
  • 1/2 citroen sap
  • Snuf zout

Kwark vulling

  • 500 gram vanille kwark
  • 200 ml slagroom
  • 60 gram erythritol poeder (webshop)
  • 30 gram low carb honing
  • 100 ml amandelmelk ongezoet
  • 1.5 eetl. kaneel (webshop)
  • 1 theel. vanille aroma
  • 7 gelatine blaadjes of agar agar

Topping

  • 100 gram low carb speculoos pasta
  • 200 gram low carb kruidnoten (zie recept voor kruidnoten hier)
  • pure of witte chocolade low carb

Bereiding

  1. Bodem: voeg amandelmeel, kokosmeel, bruine suiker, speculaaskruiden, de koude roomboter en een snuf zout bij elkaar in een kom en kneed tot een kruimeldeeg. Klop het ei los en voeg de helft van het ei toe en kneed alles met een zo koud mogelijke hand tot een glad deeg en maak er een bol van. Blijft het te plakkerig, voeg een klein beetje kokosmeel toe. Wikkel het deeg in plasticfolie en laat 1 uur rusten in de koelkast (of een hele nacht als je het de dag ervoor maakt).
  2. Zodra je de taart gaat maken, verwarm je de oven voor op 180 graden. Haal het deeg uit de koelkast en bekleed de bodem van de taartvorm met bakpapier en druk hierin het deeg uit met een opstaande rand van ongeveer 1 cm hoog. Pak nu de andere helft van het ei en voeg hier een snuf zout aan toe. Smeer de rand en bodem in met het eimengsel. Zet de bodem nu in de oven voor 35 à 40 minuten en laat daarna volledig afkoelen.
  3. Amandelspijs: meng alle ingrediënten samen tot een mooi geheel en rol deze op in plasticfolie en bewaar voor 1 uur in de koelkast (ook dit kun je de avond van tevoren maken). Smeer het nu uit over de bodem.
  4. Vulling: laat de gelatine weken in koud water of gebruik agar agar voor de vegan variant. Klop nu de slagroom tot deze bijna stijf is en voeg de erythritol poeder, low carb honing, kaneel en vanille aroma toe en klop de slagroom verder stijf. Voeg de vanille kwark beetje bij beetje toe aan de slagroom. Verwarm dan de amandelmelk in een pannetje en knijp de gelatine uit en voeg deze toe aan de warme melk zodat het smelt (niet laten koken). Laat even een paar minuten staan zodat het iets koeler is en schenk dan de melk toe aan het kwark mengsel in een dun straaltje terwijl je langzaam het kwark mengsel verder op klopt. Verdeel het mengsel dan over de afgekoelde taartbodem en zet voor 1 uur in de koelkast.
  5. Topping: als de taart 1 uur in de koelkast staat, smelt je de speculoospasta in een pannetje zodat deze vloeibaar wordt en verdeel het vervolgens over de bovenkant van de taart en zet deze voor nog eens 2 uur in de koelkast. Zodra de taart goed stijf is, verdeel je low carb kruidnoten over de bovenkant en kun je eventueel nog met chocolade naar wens strepen creëren voor een leuk effect.

Voedingswaarden per taartpunt

  • Kcal 436
  • Koolhydraten 12 gram
  • Vetten 35.6 gram
  • Eiwitten 14.5 gram


Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Bekijk dan mijn kookboeken of kijk eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Koken met Lisa

Vind je dit een lekker recept? Deel het met je vrienden:

Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:

Kaasgehaktballen met tomatensaus
Recept: Kaasgehaktballen met tomatensaus

Een lekker diner recept voor gehaktballen in tomatensaus met een speciale twist met kaas. Overheerlijk en gezond, bekijk hier het recept. Lees hier verder: Kaasgehaktballen met tomatensaus

Koolhydraatarme gehaktballetjes
Recept: Koolhydraatarme gehaktballetjes

Dit is een eenvoudig koolhydraatarm recept voor gehaktballetjes. deze snack gehaktballetjes zijn ideaal voor in het weekend of om te serveren op je verjaardag. Lees hier verder: Koolhydraatarme gehaktballetjes

Appelpartjes met pindakaas
Recept: Appelpartjes met pindakaas

Dit recept is ideaal als hartig en zoet tussendoortje. Dit receptn met Appalpartjes met pindakaas is koolhydraatbeperkt. Lees hier verder: Appelpartjes met pindakaas

Ga terug naar alle koolhydraatarme recepten

low carb recepten