Appel kaneel kwarktaart
Dit ga je klaarmaken:
Recept beschrijving
Heerlijke 'appel' kaneel kwarktaart, je proeft het verschil niet met echte appeltaart! En geloof mij, het is echt hemels om hier je tanden in te zetten!!
Benodigde ingrediënten voor 20 porties
Bodem
- 200 gram amandelmeel (webshop)
- 85 gram roomboter ongezouten
- 1 ei (M)
- 15 gram maple syrup (webshop)
- 50 gram Sukrin gold
- 1 theel. vanille aroma
- 1 theel. kaneel (webshop)
- 1/2 theel. speculaas kruiden
- Snufje zout
Appelcompote
- 40 gram roomboter ongezouten
- 1 grote courgette
- 1 theel. citroen sap
- 30 gram erythritol (webshop)
- 1 theel. koek en speculaas kruiden
- 2 theel. kaneel (webshop)
Kwark vulling
Topping
- 100 gram van het deeg
- 25 gram kokosmeel (webshop)
- 20 gram Sukrin gold
- 30 gram gehakte noten
(Gebruik voor dit recept onze handige springvorm!)
Bereiding
- Verwarm de heteluchtoven voor op 170 graden.
- Bodem: smelt de roomboter en kneed alle ingrediënten in een kom tot een mooi deeg. Bekleed een brownie bakvorm met bakpapier. Houd 100 gram apart van het deeg en zet opzij. Druk de rest van het deeg uit in de bakvorm en zorg voor een klein opstaand randje. Zet voor ongeveer 20 à 25 minuten in de oven en laat daarna volledig afkoelen.
- Topping: pak de 100 gram deeg erbij en kneed hier het kokosmeel en Sukrin gold doorheen. Verdeel over een bakplaat bedekt met bakpapier. Hak de noten in kleine stukjes en strooi deze over de deegkruimels heen. Zet nu in de oven voor ongeveer 8 à 10 minuten en laat daarna volledig afkoelen.
- Appelcompote: schil de courgette en snijd in kleine blokjes. Smelt de roomboter in een steelpannetje en voeg de courgetteblokjes hier aan toe. Laat onder af en toe roeren zacht koken voor ongeveer 15 minuten. Voeg daarna de rest van de ingrediënten eraan toe en zet het vuur lager voor ongeveer 2 minuten en haal daarna van het vuur af om licht af te koelen. Zodra het iets is afgekoeld, schenk je het over de afgekoelde bodem en strijk glad.
- Kwark vulling: laat de gelatine weken in koud water (of gebruik vegatine). Mix alle ingrediënten met een elektrische mixer in een mengkom voor ongeveer 3 minuten. Verwarm het water en voeg hier 1 voor 1 de gelatine aan toe tot alles is gesmolten. Voeg dan al mixend in een dun straaltje de gelatine toe aan het kwarkmengsel. Schenk het kwark mengsel nu over de appelcompote laag. Verdeel de afgekoelde deegkruimels met noten eroverheen en zet voor ongeveer 4 à 5 uur in de koelkast voordat je hem aansnijdt.
Voedingswaarden per portie (ongeveer 60 gram)
- Kcal 142
- Koolhydraten 5.6 gram
- Vetten 11.7 gram
- Eiwitten 5.4 gram
Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Bekijk dan mijn kookboeken of kijk eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Koken met Lisa
Vind je dit een lekker recept? Deel het met je vrienden:
Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:
Recept: Omelet eiwrap
Zelf een wrap maken is natuurlijk de beste koolhydraatarme optie en deze omelet eiwrap is daar een heel goed voorbeeld van. Gezond en lekker!
Lees hier verder: Omelet eiwrap
Recept: Kokos panna cotta met aardbeien
Het verhaal van Elzien en haar gevecht tegen de kilo's
In dit artikel wordt het verhaal van Elzien Zwaan Franzen uit Spijkenisse besproken. Ze had de afgelopen vijf jaar verschillende diëten geprobeerd, maar kon nooit afvallen omdat diëtisten verschillende meningen over voeding hadden. Ze kwam aan na o Lees hier verder: Het verhaal van Elzien Zwaan Franzen
Ga terug naar alle koolhydraatarme recepten