logo mobiel

Indiase butter chicken

Dit ga je klaarmaken:

Indiase butter chicken

Recept beschrijving

Een heerlijk gerecht uit de Indiase keuken en is eigenlijk niet meer dan boterzachte kip in een romige en kruidige saus. Door het vlees te marineren in het yoghurt mengsel, wordt het heerlijk zacht. Marineer dit een dag van tevoren, zodat de kruiden nóg beter kunnen intrekken.

Benodigde ingrediënten voor 4 personen

  • 600 gram bloemkoolrijst
  • 600 gram kippendijen of –filet
  • 350 gram tomatenblokjes
  • 150 gram slagroom
  • 1 ui
  • 2 cm verse gember
  • 4 tenen knoflook
  • 50 gram roomboter
  • 10 gram verse koriander
  • 4 eetlepels Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 a 3 eetlepels garam masala
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 theelepel paprikapoeder
  • 1 a 2 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • Chilipoeder naar smaak
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Rasp de gember fijn en pers de tenen knoflook. Meng de helft van de gember en de helft van de knoflook met één eetlepel garam masala kruiden, yoghurt, komijnpoeder, paprikapoeder, citroensap, peper en zout.
  2. Snijd de kip in blokjes en meng de kip met de marinade van stap 1. Laat dit minimaal één uur marineren, maar een hele dag is nog lekkerder.
  3. Hak de verse koriander fijn en houd wat apart om te garneren en snipper ook de ui. Verwarm een hapjespan met de helft van de roomboter en laat goed heet worden. fruit hierin de ui, koriander, overgebleven gember en knoflook tot het begint te geuren.
  4. Voeg daarna de tomatenpuree, de rest van de garam masala, kurkuma en chilipoeder naar smaak toe en bak even 1 tot 2 minuten mee. Pas op dat de tomatenpuree niet verbrand, zet eventueel het vuur wat zachter. Voeg nu de tomatenblokjes en slagroom toe en zet het vuur uit. Blijf een beetje roeren en doe de warme saus in een blender of maal fijn met een staafmixer.
  5. Maak de pan eventueel een beetje schoon en doe de rest van de roomboter in en laat heet worden. Bak nu de kip met marinade rondom gaar.
  6. Vervolgens voeg je de gepureerde saus toe, zet het vuur wat lager en laat 15 minuten pruttelen. Verwarm nog een andere pan met wat olie of boter en roerbak hierin de bloemkoolrijst gaar.
  7. Proef de saus en breng eventueel nog op smaak met verse koriander, peper en zout. Serveer de butter chicken samen met de bloemkoolrijst.

Voedingswaarden per persoon/portie

  • Kcal 486
  • Koolhydraten 12.8 gram
  • Vetten 28.1 gram
  • Eiwitten 41.2 gram
  • Vezels 5 gram

Tip voor variatie:

Ook lekker om hier koolhydraatarm brood of roti platen bij te serveren.


Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Bekijk dan mijn kookboeken of kijk eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Koken met Lisa

Vind je dit een lekker recept? Deel het met je vrienden:

Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:

Bewust omgaan met koolhydraten
Bewust omgaan met koolhydraten

Alle koolhydraten worden omgezet tot glucose, een brandstof voor het lichaam. Leer je lichaam om vet te verbranden in plaats van koolhydraten. Lees hier verder: Bewust omgaan met carbs - hoe doe jij dat?

Hongaarse goulash
Recept: Hongaarse goulash

Hongaarse goulash (Pörkölt) uit de braadpan of slowcooker gemaakt van heerlijk mals rundvlees. Lees hier verder: Hongaarse goulash

Roerei met spek en tomaat
Recept: Roerei met spek en tomaat

Roerei met spek en tomaat is een lekker koolhydraatarm recept dat goed past binnen een koolhydraatarme levensstijl. Snel en makkelijke bereidingswijze. Lees hier verder: Roerei met spek en tomaat

Ga terug naar alle koolhydraatarme recepten

low carb recepten