Indiase butter chicken

Recept beschrijving

Een heerlijk gerecht uit de Indiase keuken en is eigenlijk niet meer dan boterzachte kip in een romige en kruidige saus. Door het vlees te marineren in het yoghurt mengsel, wordt het heerlijk zacht. Marineer dit een dag van tevoren, zodat de kruiden nóg beter kunnen intrekken.

Door: Lisa @ https://www.koolhydraatarmdieet.nl/
recepten/indiase-butter-chicken

Benodigde ingrediënten voor 4 personen

  • 600 gram bloemkoolrijst
  • 600 gram kippendijen of –filet
  • 350 gram tomatenblokjes
  • 150 gram slagroom
  • 1 ui
  • 2 cm verse gember
  • 4 tenen knoflook
  • 50 gram roomboter
  • 10 gram verse koriander
  • 4 eetlepels Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 a 3 eetlepels garam masala
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 theelepel paprikapoeder
  • 1 a 2 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • Chilipoeder naar smaak
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Rasp de gember fijn en pers de tenen knoflook. Meng de helft van de gember en de helft van de knoflook met één eetlepel garam masala kruiden, yoghurt, komijnpoeder, paprikapoeder, citroensap, peper en zout.
  2. Snijd de kip in blokjes en meng de kip met de marinade van stap 1. Laat dit minimaal één uur marineren, maar een hele dag is nog lekkerder.
  3. Hak de verse koriander fijn en houd wat apart om te garneren en snipper ook de ui. Verwarm een hapjespan met de helft van de roomboter en laat goed heet worden. fruit hierin de ui, koriander, overgebleven gember en knoflook tot het begint te geuren.
  4. Voeg daarna de tomatenpuree, de rest van de garam masala, kurkuma en chilipoeder naar smaak toe en bak even 1 tot 2 minuten mee. Pas op dat de tomatenpuree niet verbrand, zet eventueel het vuur wat zachter. Voeg nu de tomatenblokjes en slagroom toe en zet het vuur uit. Blijf een beetje roeren en doe de warme saus in een blender of maal fijn met een staafmixer.
  5. Maak de pan eventueel een beetje schoon en doe de rest van de roomboter in en laat heet worden. Bak nu de kip met marinade rondom gaar.
  6. Vervolgens voeg je de gepureerde saus toe, zet het vuur wat lager en laat 15 minuten pruttelen. Verwarm nog een andere pan met wat olie of boter en roerbak hierin de bloemkoolrijst gaar.
  7. Proef de saus en breng eventueel nog op smaak met verse koriander, peper en zout. Serveer de butter chicken samen met de bloemkoolrijst.

Voedingswaarden per persoon/portie

  • Kcal 486
  • KHD 12.8 gr
  • Vetten 28.1 gr
  • Eiwitten 41.2 gr
  • Vezels 5 gr

Probeer ook eens deze andere recepten van Lisa

Banoffee pie

Banoffee pie

Heerlijke koolhydraatarme banoffee pie, dit van oorsprong Engelse taartje moet je echt proberen!

Vegetarische portobello tenders

Vegetarische portobello tenders

Wil je eindelijk eens genieten van knapperige vegetarische en koolhydraatarme 'chicken' tenders? Dan is dit gezonde recept wat voor jou! Het is super eenvoudig te maken! Lees snel verder en vergeet ook niet dit recept met je vrienden te delen die ook

Kokos koekjes

Kokos koekjes

Heerlijke kokos koekjes voor even tussendoor!

Griekse snack paprikas

Griekse snack paprikas

Griekse snack paprikas met feta, olijven, oregano en peterselie. Ideaal binnen een koolhydraatarme of keto eetpatroon. Bekijk hier het recept met weinig koolhydraten.

Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Kijk dan eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Facebook.com/kokenmetlisa