logo mobiel

Zelfgemaakte kipkebab

Dit ga je klaarmaken:

Zelfgemaakte kipkebab

Recept beschrijving

Deze zelfgemaakte kipkebab met knoflooksaus is echt heerlijk. Ook lekker om op tafel te zetten als je eters krijgt. 

Benodigde ingrediënten voor 6 personen

  • 1,5 kilo kippendijen
  • 6 koolhydraatarme wraps of pitabroodjes (webshop)
  • 400 gram ijsbergsla
  • 200 gram komkommer
  • 200 gram cherrytomaten
  • 2 paprika’s
  • 2 uien

Knoflooksaus

  • 6 eetlepels mayonaise
  • 6 eetlepels Griekse yoghurt
  • 2 tenen knoflook
  • 1 eetlepel sweet chilisaus zero % (webshop)
  • 1 eetlepel citroensap
  • Peterselie naar smaak
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Peper en zout

Marinade 

  • 4 eetlepels Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels kipkruiden (webshop)
  • 2 eetlepels shoarmakruiden (webshop)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Maak eerst de marinade door alles te mengen en verdeel de marinade over de kippendijen. Laat dit zo lang mogelijk marineren, het beste is om dit al een dag van te voren te doen, zodat de smaken lekker intrekken.
  2. Verwarm de oven op 200 graden.
  3. Rijg de hele kippendijen een voor een aan een lange spies en leg in een grote ovenschaal of prik op een halve grote ui als je oven groot genoeg is om de spies rechtop te zetten in de oven.
  4. Zet de kipkebab 60 tot 75 minuten in de oven. Het beste kun je hier een kernthermometer (webshop link) voor gebruiken, dan weet je exact wanneer de kipkebab gaar is (zie tip). Draai de kipkebab een keer om als je kebab liggend in de oven hebt gedaan. Als deze rechtop staat, hoef je dit niet te doen.
  5. Snijd ondertussen de ijsbergsla, komkommer, tomaat, paprika’s en uien fijn. Bak anderhalve ui samen met de paprika gaar, serveer de halve ui in smalle ringen rauw erbij, samen met de rest van de rauwkost.
  6. Maak ondertussen ook de knoflooksaus door alles te mengen.
  7. Als de kipkebab gaar is, haal je deze uit de oven en snijd je met een scherp mes kleine reepjes van de kipkebab, herhaal dit tot de hele spies gesneden is.
  8. Serveer de kipkebab met koolhydraatarme wraps of pitabroodjes, gebakken paprika en ui en de gesneden rauwkost en knoflooksaus.

Voedingswaarden per persoon/portie

  • Kcal 832
  • Koolhydraten 8.4 gram
  • Vetten 49.4 gram
  • Eiwitten 68.4 gram
  • Vezels 24.2 gram

Tip voor variatie:

De kerntemperatuur van kip moet minimaal 70 graden zijn.


Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Bekijk dan mijn kookboeken of kijk eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Koken met Lisa

Vind je dit een lekker recept? Deel het met je vrienden:

Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:

Gevulde courgette met paprika en gehakt
Recept: Gevulde courgette met paprika en gehakt

Dit eenvoudige koolhydraatarme recept bevat gehakt, paprika, ui, knoflook en andere ingredi¨nten. Dit is een voedzame en snelle maaltijd en vult goed! Lees hier verder: Gevulde courgette met gehakt

Koolhydraatarme wafels
Recept: Koolhydraatarme wafels

Koolhydraatarme wafels zijn heerlijk en zo gemaakt, je kan er eindeloos mee variëren als ontbijt, lunch, tussendoortje of als toet, mogelijkheden genoeg! Lees hier verder: Koolhydraatarme wafels

Gevulde tomaten met scrambled egg
Recept: Gevulde tomaten met scrambled egg

Gevulde tomaten met scrambled egg, heerlijk als ontbijtje of lunch, maar ook lekker als tussendoortje. Lees hier verder: Gevulde tomaten met scrambled egg

Ga terug naar alle koolhydraatarme recepten

low carb recepten