logo mobiel

Kipsate met pindasaus en zoetzure komkommer

Dit ga je klaarmaken:

Kipsate met pindasaus en zoetzure komkommer

Recept beschrijving

Heerlijke malse kipsaté met zelfgemaakte pindasaus en zoetzure komkommer. Eventueel met wat bloemkoolrijst of een koolhydraatarme broodje. 

Benodigde ingrediënten voor 2 personen

  • 3 kippendijen
  • 2 bosuien
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel sweet chilisaus zero %
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel ketjap zoet (khb)
  • 2 theelepels sambal zonder suiker
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • Optioneel: rode peper

Pindasaus

  • 100 ml amandelmelk ongezoet
  • 3 eetlepels 100% pindakaas
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel kha honing of andere zoetstof
  • Sambal zonder suiker naar smaak
  • 1 teen knoflook

Zoetzure komkommer

  • ½ komkommer
  • 2 eetlepels azijn
  • ½ eetlepel erythritol poedersuiker of meer naar smaak
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Maak eerst de marinade voor de kipsaté. Pers de teen knoflook, meng dit met de olijfolie, sweet chilisaus zero %, sojasaus, ketjap, sambal zonder suiker en gemberpoeder.
  2. Snijd de kippendijen in blokjes en verdeel de marinade over de kipblokjes, hussel door elkaar, rijg de kipblokjes een voor een aan satéprikkers en laat dit zeker een uur intrekken. Nog beter is het om het een dag van tevoren te marineren, zo kunnen de smaken nog beter intrekken.
  3. Maak nu de zoetzure komkommer. Snijd de komkommer in zo dun mogelijke plakjes of gebruik hiervoor een kaasschaaf. Doe de komkommer plakjes in een kom, besprenkel met azijn, erythritol poedersuiker, peper en zout en zet nog even koel tot je gaat eten.
  4. Verwarm ondertussen een grillpan en grill hier de kipsaté spiesjes in tot ze gaar zijn. Hak ondertussen de bosui fijn en begin met het maken van de pindasaus.
  5. Maak nu de pindasaus. Pers de teen knoflook en bak deze heel kort aan in een sauspannetje, samen met de sambal zonder suiker. Blus af met de amandelmelk en voeg de pindakaas en de rest van de ingrediënten toe/ blijf roeren tot het een egale massa is geworden. Eventueel kun je nog extra water toevoegen als je de saus wat wilt verdunnen.
  6. Serveer de kipsaté met de bosui, pindasaus en zoetzure komkommer en eet smakelijk!

Voedingswaarden per persoon

  • Kcal 517
  • Koolhydraten 14.3 gram
  • Vetten 32.6 gram
  • Eiwitten 39.2 gram
  • Vezels 3.6 gram

Tip voor variatie:

Je kunt deze saté ook maken met varkensvlees, kies dan voor varkenshaas. Maak dit gerecht vegetarisch door te kiezen voor portobello’s, tempeh of aubergineblokjes in plaats van vlees. Vervang eventueel de amandelmelk door kokosmelk voor de kokosliefhebbers.


Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Bekijk dan mijn kookboeken of kijk eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Koken met Lisa

Vind je dit een lekker recept? Deel het met je vrienden:

Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:

Gevulde portobello
Recept: Gevulde portobello

Gevulde portobello met pancetta, sjalot, kruidenroomkaas en gehakte walnoten. Een heerlijk en gezond koolhydraatarm recept. Een heerlijk koolhydraatarm recept. Lees hier verder: Gevulde portobello

Hamburger salade bowl
Recept: Hamburger salade bowl

Hamburger salade bowl met lekkere burgersaus. Lees hier verder: Hamburger salade bowl

Intermittent fasting en het koolhydraatarm dieet
Intermittent fasting en het koolhydraatarm dieet

Intermittent fasting is erg populair, lees hier hoe lang je niet moet eten en bekijk een voorbeeld schema met koolhydraatarme recepten. Lees hier verder: Intermittent fasting en het koolhydraatarm dieet

Ga terug naar alle koolhydraatarme recepten

low carb recepten