Kipsate met pindasaus en zoetzure komkommer

Recept beschrijving

Heerlijke malse kipsaté met zelfgemaakte pindasaus en zoetzure komkommer. Eventueel met wat bloemkoolrijst of een koolhydraatarme broodje. 

Door: Lisa @ https://www.koolhydraatarmdieet.nl/
recepten/kipsate-met-pindasaus-en-zoetzure-komkommer

Benodigde ingrediënten voor 2 personen

  • 3 kippendijen
  • 2 bosuien
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel sweet chilisaus zero %
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel ketjap zoet (khb)
  • 2 theelepels sambal zonder suiker
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • Optioneel: rode peper

Pindasaus

  • 100 ml amandelmelk ongezoet
  • 3 eetlepels 100% pindakaas
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel kha honing of andere zoetstof
  • Sambal zonder suiker naar smaak
  • 1 teen knoflook

Zoetzure komkommer

  • ½ komkommer
  • 2 eetlepels azijn
  • ½ eetlepel erythritol poedersuiker of meer naar smaak
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Maak eerst de marinade voor de kipsaté. Pers de teen knoflook, meng dit met de olijfolie, sweet chilisaus zero %, sojasaus, ketjap, sambal zonder suiker en gemberpoeder.
  2. Snijd de kippendijen in blokjes en verdeel de marinade over de kipblokjes, hussel door elkaar, rijg de kipblokjes een voor een aan satéprikkers en laat dit zeker een uur intrekken. Nog beter is het om het een dag van tevoren te marineren, zo kunnen de smaken nog beter intrekken.
  3. Maak nu de zoetzure komkommer. Snijd de komkommer in zo dun mogelijke plakjes of gebruik hiervoor een kaasschaaf. Doe de komkommer plakjes in een kom, besprenkel met azijn, erythritol poedersuiker, peper en zout en zet nog even koel tot je gaat eten.
  4. Verwarm ondertussen een grillpan en grill hier de kipsaté spiesjes in tot ze gaar zijn. Hak ondertussen de bosui fijn en begin met het maken van de pindasaus.
  5. Maak nu de pindasaus. Pers de teen knoflook en bak deze heel kort aan in een sauspannetje, samen met de sambal zonder suiker. Blus af met de amandelmelk en voeg de pindakaas en de rest van de ingrediënten toe/ blijf roeren tot het een egale massa is geworden. Eventueel kun je nog extra water toevoegen als je de saus wat wilt verdunnen.
  6. Serveer de kipsaté met de bosui, pindasaus en zoetzure komkommer en eet smakelijk!

Voedingswaarden per persoon

  • Kcal 517
  • KHD 14.3 gr
  • Vetten 32.6 gr
  • Eiwitten 39.2 gr
  • Vezels 3.6 gr

Probeer ook eens deze andere recepten van Lisa

Low carb tompouce

Low carb tompouce

Vandaag is deze heerlijke low carb tompouce geboren en wat is die verrukkelijk lekker.. knapperig en romig tegelijk zoals een echte tompouce!! Geloof me.. dit wil je proberen!

Komkommerrolletjes met tonijn en pittige saus

Komkommerrolletjes met tonijn en pittige saus

Komkommerrolletjes met tonijn en pittige saus

Kabeljauw met parmaham knolselderijpuree en groenten

Kabeljauw met parmaham knolselderijpuree en groenten

Heerlijke puree van knolselderij met kabeljauw, omwikkeld met parmaham en groenten.

Keto sushi wrap

Keto sushi wrap

Iets wat ik echt niet kan laten staan is: sushi! Er gaat voor mij niks boven de smaak van verse en frisse ingrediënten. Maar wist je dat je sushi ook heel gemakkelijk suikervrij en daarmee koolhydraatarm kan eten?! I WILL SHOW YOU!

Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Kijk dan eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Facebook.com/kokenmetlisa