logo mobiel

Red velvet valentijn cakejes

Dit ga je klaarmaken:

Red velvet valentijn cakejes

Recept beschrijving

Red velvet Valentijn cakejes, leuk om te maken voor je geliefde of gewoon voor jezelf <3 

Benodigde ingrediënten voor 16 hartjes 

  • 140 gram amandelmeel (webshop)
  • 75 gram roomboter
  • 50 gram erythritol (webshop)
  • 50 gram Griekse yoghurt
  • 30 gram kokosmeel (webshop)
  • 3 eieren
  • 1 theelepel bakpoeder (extra) (webshop)
  • 1 theelepel vanille extract of 1 mespuntje vanille poeder (webshop)
  • Rode kleurstof naar wens
  • Snuf zout

Topping

  • 60 gram pure 85%+ chocolade
  • 60 gram erythritol poeder (webshop)
  • Scheutje water
  • Optioneel: extra versiering

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 170 graden en zorg dat de roomboter op kamertemperatuur is.
  2. Meng eerst de droge ingrediënten, amandelmeel, erythritol, kokosmeel, bakpoeder, vanillepoeder en zout door elkaar.
  3. Klop in een andere kom de boter zo luchtig mogelijk en voeg de eieren een voor een toe. Voeg nu de Griekse yoghurt en kleurstof toe en meng goed door elkaar.
  4. Voeg nu alles van stap 2 toe en mix ongeveer 5 minuten tot een egaal beslag zonder klontjes.
  5. Bekleed een vierkante grote springvorm met bakpapier en giet hier het beslag in. Zet de springvorm nu ongeveer 25 tot 30 minuten in de oven en laat daarna helemaal afkoelen. Of als je hartjes siliconevormpjes hebt, kun je die uiteraard ook gebruiken.
  6. Gebruik een metalen hartjes koekjesvorm om de hartjes uit de cake te drukken. Ik haal er 16 uit. 
  7. Smelt de chocolade au-bain-marie en meng de erythritol poeder met een klein beetje water tot je een glazuurmengsel hebt gemaakt. 
  8. Haal de ene helft van de hartjes door de gesmolten chocolade en de andere helft door het glazuurmengsel en zet even in de koelkast, zodat het uithard. Garneer eventueel nog met extra versiering.

Voedingswaarden per hartje

  • Kcal 133
  • Koolhydraten 1.2 gram
  • Vetten 11.5 gram
  • Eiwitten 4.2 gram
  • Vezels 2 gram

Tip voor variatie:

De reststukken van de cake gebruik ik om door de yoghurt te mengen. Je kunt ze ook verkruimelen en nog even terug in de oven zetten om er een soort granola van te maken.


Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Bekijk dan mijn kookboeken of kijk eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Koken met Lisa

Vind je dit een lekker recept? Deel het met je vrienden:

Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:

Verse tonijnsalade
Recept: Verse tonijnsalade

Recept voor verse tonijnsalade met avocado, komkommer, sesamolie en limoensap. Niet alleen rijk aan gezonde vetten, maar ook laag in koolhydraten. Lees hier verder: Verse tonijnsalade

Champignons met roomkaas en spek
Recept: Champignons met roomkaas en spek

Heerlijk en makkelijk te maken recept. Champignons met roomkaas en spek. Lees hier verder: Champignons met roomkaas en spek

Pittige pompoensoep
Recept: Pittige pompoensoep

Dé all time favorite! Pittige pompoensoep. Het is niet alleen lekker, er zitten ook zoveel gezonde voedingsstoffen in. Houden jullie ook zoveel van pompoen?! Met dit recept kan je vanaf nu de perfecte pompoensoep maken. Een combinatie tussen een lek Lees hier verder: Pittige pompoensoep

Ga terug naar alle koolhydraatarme recepten

low carb recepten