Brownie pindakaas cheese cupcakes
Dit ga je klaarmaken:
Recept beschrijving
Deze heerlijke brownie pindakaas cheese cupcakes moet je gewoon maken. Ze zijn super simpel qua bereiding en echt enorm lekker!! Mijn vriendin stuurde een recept door en vroeg of ik deze keto kon maken, dus hoppa aan de bak en binnen 10 minuten waren deze brownie pindakaas cheese cupcakes klaar.
Benodigde ingrediënten voor 5 cupcakes
Bodem
- 70 gram amandelmeel (webshop)
- 20 gram cacaopoeder (webshop)
- 50 gram pindakaas 100%
- 15 gram vloeibare zoetstof
- 1 a 1.5 eetl. water
Vulling
- 100 gram roomkaas
- 50 gram pindakaas
- 15 gram maple syrup
Topping
- 85 gram fondant chocolade (Damhert)
- 18 halve pinda's
Bereiding
- Bodem: doe alle ingrediënten voor de bodem samen in een kom en kneed het goed door elkaar tot een mooi deeg. Plakt het, voeg je iets meer amandelmeel toe, is het deeg te droog, voeg je iets meer water toe. Je kunt er 5 cupcakevorm uit halen en drukt het dus uit in een siliconen cupcakevorm zodat de zijkanten ook bedekt zijn met het deeg en de bodem ook.
- Vulling: je doet daarna de roomkaas met pindakaas en maple syrup in een andere kom en roer dit met een garde goed door elkaar. Je vult de cupcakes iets onder de rand.
- Topping: smelt de fondant chocolade in een pannetje en je kunt er eventueel kokosolie aan toevoegen om het dunner te maken. Verdeel het over de cupcakevormpjes en zet die voor 2 uur in de koelkast. Daarna is het alleen nog genieten
Voedingswaarden per cupcake
- Kcal 377
- Koolhydraten 4.5 gram
- Vetten 29.6 gram
- Eiwitten 12.2 gram
Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Bekijk dan mijn kookboeken of kijk eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Koken met Lisa
Vind je dit een lekker recept? Deel het met je vrienden:
Ga terug naar alle koolhydraatarme recepten