logo mobiel

Pumpkin spice cake

Dit ga je klaarmaken:

Pumpkin spice cake

Recept beschrijving

Pumpkin spice cake, heerlijke herfstige cake die je natuurlijk het hele jaar kan (en wil!) eten. Je kunt hem ook per plakje invriezen, zo heb je altijd een lekker plakje cake bij de hand. 

Benodigde ingrediënten voor 1 cake

  • 340 gram pompoenpuree
  • 170 gram roomboter ongezouten
  • 120 gram amandelmelk ongezoet
  • 2 eieren
  • 50 gram erythritol (webshop)
  • 50 gram low carb bruine suiker
  • 320 gram amandelmeel (webshop)
  • 40 gram kokosmeel (webshop)
  • 2 theel. bakpoeder (webshop)
  • 1/2 theel. xanthaangom (webshop)
  • 1 theel. pumpkin spice
  • 1 theel. kaneel (webshop)
  • 1/2 theel. gember
  • 1/4 theel. nootmuskaat 
  • 20 gram cacao gezeefd (webshop)
  • 20 gram amandelmelk ongezoet

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Smelt de roomboter in een pannetje en klop ondertussen de eieren los. Voeg hier de gesmolten boter, pompoenpuree, amandelmelk, erythritol en bruine suiker aan toe en mix goed met een garde. Doe daarna de droge ingrediënten bij elkaar (behalve de gezeefde cacao) en roer goed door en voeg dan bij het natte mengsel.
  3. Je schenkt 1/3 (400 gram ongeveer) in een andere kom en voeg hier de 20 gram amandelmelk en 20 gram cacaopoeder aan toe en mix dit goed door elkaar. Je hebt dan 2 kleuren beslag, 2/3 pompoen beslag en 1/3 chocoladebeslag.
  4. Je bekleed je bakvorm met bakpapier en schenkt een laag zodat de bodem bedekt is met het pompoen beslag. Dan klop je even op het aanrecht met je bakvorm zodat de luchtbellen eruit gaan.
  5. Nu herhaal je deze stap met het chocoladebeslag en zo herhaal je het om en om en eindig je met het pompoen beslag. (Ik had totaal 9 lagen dus 5 van pompoen en 4 van chocolade).
  6. Zet de cake in de oven voor ongeveer 1 uur en 30 minuten. Dek de bovenkant van de cake na ongeveer 45 minuten af met aluminiumfolie.
  7. Laat de cake daarna afkoelen in de vorm uit de oven. Het beste is om hem de hele nacht te laten staan en dan aan te snijden.

Voedingswaarden per plak cake ± 50 gram

  • Kcal 165
  • Koolhydraten 1.7 gram
  • Vetten 14.1 gram
  • Eiwitten 4.7 gram


Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Bekijk dan mijn kookboeken of kijk eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Koken met Lisa

Vind je dit een lekker recept? Deel het met je vrienden:

Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:

Sticky bloemkoolroosjes met teriyaki marinade en zoetzure groenten
Recept: Sticky bloemkoolroosjes met teriyaki marinade en zoetzure groenten

Bloemkoolroosjes zijn koolhydraatarm, bekijk nu dit recept voor een lekkere sticky variant met teriyaki marinade met zoetzure groenten. Lees hier verder: Sticky bloemkoolroosjes met teriyaki marinade en zoetzure groenten

Vegetarische portobello tenders
Recept: Vegetarische portobello tenders

Wil je eindelijk eens genieten van knapperige vegetarische en koolhydraatarme 'chicken' tenders? Dan is dit gezonde recept wat voor jou! Het is super eenvoudig te maken! Lees snel verder en vergeet ook niet dit recept met je vrienden te delen die ook Lees hier verder: Vegetarische portobello tenders

Koolhydraatarme rookvlees bonbons
Recept: Koolhydraatarme rookvlees bonbons

Deze rookvlees bonbons, zijn een heerlijke snack, maar je kan ze ook als ontbijt of lunch eten. En uiteraard is er voldoende variatie als je niet van rookvlees houdt! Lees hier verder: Koolhydraatarme rookvlees bonbons

Ga terug naar alle koolhydraatarme recepten

low carb recepten