logo mobiel

Lowcarb beschuit met gepocheerd ei en spek

Dit ga je klaarmaken:

Lowcarb beschuit met gepocheerd ei en spek

Recept beschrijving

Deze lekkere lowcarb beschuiten met gepocheerd ei en spek zijn een heerlijk stevig ontbijtje of een lekkere lunch!

Benodigde ingrediënten voor 4 porties

  • 4 lowcarb beschuiten (webshop)
  • 4 eieren M
  • 4 plakjes ontbijtspek
  • Verse bieslook of basilicum naar smaak

Hollandaisesaus

  • 2 eidooiers
  • 60 gram roomboter
  • 1 eetlepel citroensap
  • Snuf cayennepeper
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Bak de ontbijtspek krokant in een pan en giet het overgebleven vet af. Laat de stukjes ontbijtspek uitlekken op een keukenpapiertje.
  2. Smelt de boter in een klein pannetje en laat dit rustig smelten. Meng de eidooiers, citroensap, cayennepeper, peper en zout in een blender en mix op een hoge snelheid door elkaar tot het lichter van kleur wordt.
  3. Voeg daarna de warme boter toe en mix nog even kort door elkaar. Voeg nu ook wat fijngehakte bieslook toe.
  4. Pocheer nu de eieren. Breng een pan met ruim water aan de kook, zonder zout of azijn. Breek vervolgens een ei in een kleine kom, dit voorkomt dat er stukjes eierschaal meegaren.
  5. Creëer nu een draaikolk in de pan met water, zo kun je een mooi gepocheerd ei maken.  Houd het kommetje met het ei dicht bij het wateroppervlak en laat het ei voorzichtig in het midden van de draaikolk glijden. Het water blijft dan rond het ei draaien en dit zorgt voor een mooi gepocheerd ei. Het is even oefenen, maar je kunt het hierna nog 3 keer herhalen, zodat je 4 gepocheerde eieren hebt.
  6. Laat het ei 3 tot 5 minuten in het hete water, afhankelijk van hoe gaar je de dooier wilt hebben. Schep voorzichtig uit de pan en laat even uitlekken op een keukenpapiertje.
  7. Beleg de beschuiten met gebakken ontbijtspek. Daarop de gepocheerde eieren, vervolgens de hollandaise saus en als laatste eventueel nog wat verse kruiden, peper en zout naar smaak.

Voedingswaarden per portie

  • Kcal 317
  • Koolhydraten 3.7 gram
  • Vetten 25.7 gram
  • Eiwitten 16.5 gram
  • Vezels 2.8 gram

Tip voor variatie:

Je kunt dit gerecht natuurlijk ook maken met gebakken eieren of een omelet, voeg eventueel nog extra groenten toe voor meer smaak. Wil je wat minder calorieën laat dan de hollandaise saus weg.


Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Bekijk dan mijn kookboeken of kijk eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Koken met Lisa

Vind je dit een lekker recept? Deel het met je vrienden:

Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:

Macros berekenen: hoeveel koolhydraten per dag
Macros berekenen: hoeveel koolhydraten per dag

Hoeveel koolhydraten per dag voor jou geschikt is, hangt af van jouw doelstelling. Bereken hier de ideale macro verdeling om erachter te komen hoeveel eiwitten koolhydraten en vetten jij nodig hebt om af te vallen. Lees hier verder: Macros berekenen: hoeveel koolhydraten per dag is geschikt voor mij

Mayke viel bijna 9 kilo af met koolhydraatarme recepten
Mayke viel bijna 9 kilo af met koolhydraatarme recepten

Mayke viel 8,6 kilo af met koolhydraatarme recepten en heeft een nieuw doel gesteld van 80 kilo. In de ochtend eet ik vaak een ei. Rond 10 uur eet ik dan wat rood fruit. Tussen de middag yoghurt of kwark. Lees hier verder: Mayke viel bijna 9 kilo af en heeft nu geen ontstekingen meer aan haar gewrichten én minder migraine

Romig ontbijt met rood fruit
Recept: Romig ontbijt met rood fruit

Romig ontbijt met rood fruit, voor een goed begin van je dag. Lees hier verder: Romig ontbijt met rood fruit

Ga terug naar alle koolhydraatarme recepten

low carb recepten