logo mobiel

Kruidige pompoensoep

Dit ga je klaarmaken:

Kruidige pompoensoep

Recept beschrijving

Deze gezonde pompoensoep bevat veel kruiden die gezond zijn voor je lichaam en ontstekingsremmend kunnen werken. Kruiden zoals gember en kurkuma staan bekend om de gezonde eigenschappen. Voeg ze toe in een soepje en je krijgt ze eenvoudig binnen. Het recept voor deze lekkere én gezonde soep, vind je hieronder en vind je ook terug in mijn 2e boek blz. 90.

Benodigde ingrediënten voor 4 personen

  • 700 gram pompoen
  • 800 ml water
  • 2 tomaten
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 ui
  • 2-3 teentjes knoflook
  • 1 bouillonblokje
  • 1 theelepel kurkumapoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • Boter of olie
  • Peper en zout
  • Optioneel: verse rode peper

Topping

  • 100 ml slagroom
  • 25 gram pompoenpitten
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Schil en snijd de pompoen in blokjes of gebruik 700 gram kant en klare pompoenblokjes. Snipper de ui, snijd de tomaten in partjes, de paprika in reepjes en pers de teentjes knoflook.
  2. Verhit een kookpan met olie of boter en bak eerst de ui en knoflook aan en voeg na 1-2 minuten de rest van stap 1 toe. Voeg als je wil nog wat verse rode peper toe en laat alles een paar minuten aanbakken. Hussel het een paar keer om en blus af met 800 ml water en een bouillonblokje.
  3. Laat de soep ongeveer 20 minuten koken. Voeg ondertussen de rest van de kruiden toe en laat nog even mee koken.
  4. Zet na 20 minuten het vuur uit en pureer de soep met een staafmixer of giet in een hittebestendige blender en pureer de soep.
  5. Proef of de soep genoeg smaak heeft. Voeg eventueel nog extra kruiden, peper en zout toe.
  6. Verwarm een koekenpan zonder olie of boter op het vuur en rooster hierin de pompoenpitten. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout.
  7. Verdeel de soep over 4 kommen. Giet een beetje slagroom eroverheen als garnering en bestrooi het met wat geroosterde pompoenpitten.

Voedingswaarden per persoon/portie

  • Kcal 174
  • Koolhydraten 8.8 gram
  • Vetten 12.6 gram
  • Eiwitten 4.7 gram
  • Vezels 3.8 gram

Tip voor variatie:

Vervang de slagroom eens door kokosmelk, dan krijgt de soep een oosters tintje. Je kunt ook nog rode currypasta toevoegen voor wat meer pit. Je kunt de pompoen en paprika ook eerst roosteren als je wilt. Dan krijg je een iets meer intense smaak aan de soep.


Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Bekijk dan mijn kookboeken of kijk eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Koken met Lisa

Vind je dit een lekker recept? Deel het met je vrienden:

Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:

Champignon omelet
Recept: Champignon omelet

Een champignon omelet is koolhydraatarm en ideaal als ontbijt of lunch. Je kunt dit koolhydraatarm recept natuurlijk naar je eigen hand zetten. Lees hier verder: Champignon omelet

Koolhydraatarme rendang
Recept: Koolhydraatarme rendang

Heerlijke koolhydraatarme rendang met zoetzure komkommer, bloemkoolrijst en sperziebonen. Lees hier verder: Koolhydraatarme rendang

Omega 3 tekort en de invloed op cholesterol
Omega 3 tekort en de invloed op cholesterol

Veel mensen hebben zonder dat ze het weten een Omega 3 tekort. Dit verhoogd je risico op obesitas, depressies, hart en vaatziekten en gewrichtspijn. Lees hier verder: Omega 3 tekort en de invloed op cholesterol

Ga terug naar alle koolhydraatarme recepten

low carb recepten