Blueberry protein pie
Dit ga je klaarmaken:
Recept beschrijving
Deze heerlijke blauwe bessen taart, ziet er niet alleen geweldig uit, hij is ook enorm lekker!
Benodigde ingrediënten voor 12 punten
Bodem
Vulling
- 7 gelatine blaadjes of vegatine
- 600 gram Skyr blueberry pie
- 100 gram slagroom
- 45 gram Whey vanille (webshop)
- 25 gram erythritol poeder
- 100 gram blauwe bessen
- Paarse kleurstof
Topping
- Blauwe bessen
- Frambozen
- Munt
- Erythritol poeder (webshop)
(Gebruik voor dit recept onze handige springvorm!)
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Bodem: smelt de roomboter in een pannetje. Meng alle droge ingrediënten bij elkaar en voeg hier de gesmolten roomboter en vanille aroma aan toe. Bekleed de bodem van je bakvorm (bijvoorbeeld onze springvorm) met bakpapier en druk hier je beslag in uit. Zet voor ongeveer 10 à 12 minuten in de oven en laat daarna volledig afkoelen.
- Kwark vulling: week de gelatine blaadjes of gebruik vegatine. Doe de Skyr blueberry pie, slagroom, erythritol poeder en whey vanille in een mengkom en mix dit met een elektrische mixer luchtig.
- Pureer de blauwe bessen en zeef deze d.m.v. een zeefje. Druk het sap er goed uit zonder klontjes. Houd een klein beetje van dit mengsel apart voor de topping. Doe het in een pannetje en voeg een scheutje water eraan toe en voeg dan de uitgeknepen gelatine toe of gebruik vegatine en roer tot het opgelost is.
- Verdeel de kwark vulling in 2 delen. Verdeel het blauwe bessen mengsel over de 2 kommen met de kwark vulling en roer dit goed door. Pak je afgekoelde bodem erbij en bedek de rand met acetaatfolie voor een mooie strakke rand. Schenk dan 1 kom met kwark vulling over je afgekoelde bodem en zet weg in de koelkast. Voeg nu paarse kleurstof toe aan de andere kom en mix dit tot het de juiste kleur heeft. Haal de taart na 15 min uit de koelkast en schenk dan de tweede kwarklaag erop.
- Pak je bakje met blauwe bessen mengsel wat je apart had gezet erbij en maak hiermee stipjes op de bovenste laag in ongeveer 4 à 5 rijen in cirkels. Ga daarna met een satéprikker door de stipjes heen en vorm zo mooie hartjesvormen. Zet de taart nu voor 4 uur in de koelkast om op te stijven.
- Top af met verse bosbessen, frambozen en munt.
Voedingswaarden per punt
- Kcal 191
- Koolhydraten 5.1 gram
- Vetten 13.8 gram
- Eiwitten 11.2 gram
Tip voor variatie:
Je kunt natuurlijk ook ander fruit/kleurstof gebruiken, denk aan aardbeien of frambozen.
Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Bekijk dan mijn kookboeken of kijk eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Koken met Lisa
Vind je dit een lekker recept? Deel het met je vrienden:
Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:
Recept: Frisse fruitstart
Dit frisse taartje is heerlijk om je dag mee te beginnen, maar kan ook lekker als tussendoortje of snack!
Lees hier verder: Frisse fruitstart
Recept: Guacamole dip
Recept: Nasi met kipsate en spiegelei
Ga terug naar alle koolhydraatarme recepten