Salty peanutbutter toffee bars
Dit ga je klaarmaken:
Recept beschrijving
Deze salty peanutbutter toffee bars zijn een heerlijk tussendoortje of lekker om op tafel te zetten bij een feestje.
Benodigde ingrediënten voor 24 stuks:
Bodem
- 40 gram amandelmeel (webshop)
- 50 gram kokosrasp
- 70 gram roomboter ongezouten
- 15 gram low carb stroopsaus
- 35 gram erythritol (webshop)
- 1/2 theelepel vanille aroma
- 5 gram bakpoeder (webshop)
Karamel laag
- 75 gram roomboter ongezouten
- 70 ml slagroom ongeslagen
- 90 gram low carb bruine suiker
- 40 gram low carb karamelsaus
- 20 gram low carb stroopsaus
- 7 druppels toffee smaak vloeibare zoetstof
- 80 gram pecannoten
- 1/2 theelepel Himalaya zout
Pindakaas laag
- 300 gram 100% pindakaas met stukjes noot
- 50 gram erythritol (webshop)
- 60 gram pecannoten
Topping
- 100 gram 90% pure chocolade
- 10 gram kokosolie
- Snufje Himalaya zout
Bereiding
- Bodem: Verwarm de oven voor op 175 graden. Smelt de roomboter samen met de stroopsaus en vanille aroma in een pannetje en voeg daarna de bakpoeder toe en roer door. Voeg daarna het amandelmeel, kokosrasp en erythritol toe en roer goed door elkaar zodat je een soort deeg krijgt. Leg op een bakplaat bekleed met bakpapier en duw het deeg uit zodat het een dunnere koek wordt. Zet voor 10 min in de oven en laat dan afkoelen en doe de bodem in de brownievorm bekleed met bakpapier en druk tot het 1 geheel wordt.
- Karamel laag: Smelt de boter samen met de karamelsaus, stroopsaus en zout in een pannetje en voeg hier dan de bruine suiker en slagroom aan toe en blijf goed roeren. Voeg zodra de saus iets indikt de pecannoten toe en laat nog 5 min pruttelen maar blijf wel roeren zodat het niet aanbrand. Roer tot het zo dik is als stroop en voeg als laatst de flavour drops toffee toe. Giet over de bodem uit stap 1 en zet weg in de koelkast voor 1 uur.
- Pindakaas laag: Verwarm in een pannetje de pindakaas zodat het iets vloeibaarder wordt. Voeg de gehakte noten toe en daarna de erythritol en meng alles goed. Zodra de karamel laag uitgehard is, doe je het pindakaas mengsel daaroverheen en zet je het voor 30 min weg in de koelkast.
- Chocolade laag: Smelt de chocolade samen met de kokosolie au bain-marie en giet deze over de pindakaas laag heen. Strooi er nog een paar pecannoten overheen en zet die voor 2 uur in de koelkast of 1 uur in de vriezer zodat het volledig uitgehard is. Haal het uit de koelkast of vriezer en strooi er een beetje Himalaya zout overheen en snijdt in 24 gelijke stukken.
Voedingswaarden per bar
- Kcal 201
- Koolhydraten 2.6 gram
- Vetten 18.1 gram
- Eiwitten 4.8 gram
Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Bekijk dan mijn kookboeken of kijk eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Koken met Lisa
Vind je dit een lekker recept? Deel het met je vrienden:
Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:
Recept: Koolhydraatarme kipnuggets
Gezonde kipnuggets die in het koolhydraatarme dieet passen, ze bestaan echt! Lekker als snack/tussendoortje maar ook als diner met zelfgemaakte groente friet bijvoorbeeld.
Lees hier verder: Koolhydraatarme kipnuggets
Recept: Koolhydraatarme sushi
Koolhydraatarme sushi, makkelijk om te maken en erg lekker! Dit low carb sushi recept kan door iedereen gemaakt worden en je kiest zelf de vulling.
Lees hier verder: Koolhydraatarme sushi
Recept: Citroen cheesecake
Heerlijke frisse citroen cheesecake, lekker als tussendoortje, maar ook als toetje/dessert of zelfs om de dag mee te beginnen.
Lees hier verder: Citroen cheesecake
Ga terug naar alle koolhydraatarme recepten