Salty peanutbutter toffee bars

Recept beschrijving

Deze salty peanutbutter toffee bars zijn een heerlijk tussendoortje of lekker om op tafel te zetten bij een feestje. 

Door: Kim @ https://www.koolhydraatarmdieet.nl/
recepten/salty-peanutbutter-toffee-bars

Benodigde ingrediënten voor 24 stuks:

Bodem

  • 40 gram amandelmeel (webshop)
  • 50 gram kokosrasp
  • 70 gram roomboter ongezouten
  • 15 gram low carb stroopsaus
  • 35 gram erythritol (webshop)
  • 1/2 theelepel vanille aroma
  • 5 gram bakpoeder (webshop)

Karamel laag

  • 75 gram roomboter ongezouten
  • 70 ml slagroom ongeslagen
  • 90 gram low carb bruine suiker
  • 40 gram low carb karamelsaus
  • 20 gram low carb stroopsaus
  • 7 druppels toffee smaak vloeibare zoetstof
  • 80 gram pecannoten
  • 1/2 theelepel Himalaya zout

Pindakaas laag

  • 300 gram 100% pindakaas met stukjes noot
  • 50 gram erythritol (webshop)
  • 60 gram pecannoten

Topping

  • 100 gram 90% pure chocolade
  • 10 gram kokosolie
  • Snufje Himalaya zout

Bereiding

  1. Bodem: Verwarm de oven voor op 175 graden. Smelt de roomboter samen met de stroopsaus en vanille aroma in een pannetje en voeg daarna de bakpoeder toe en roer door. Voeg daarna het amandelmeel, kokosrasp en erythritol toe en roer goed door elkaar zodat je een soort deeg krijgt. Leg op een bakplaat bekleed met bakpapier en duw het deeg uit zodat het een dunnere koek wordt. Zet voor 10 min in de oven en laat dan afkoelen en doe de bodem in de brownievorm bekleed met bakpapier en druk tot het 1 geheel wordt.
  2. Karamel laag: Smelt de boter samen met de karamelsaus, stroopsaus en zout in een pannetje en voeg hier dan de bruine suiker en slagroom aan toe en blijf goed roeren. Voeg zodra de saus iets indikt de pecannoten toe en laat nog 5 min pruttelen maar blijf wel roeren zodat het niet aanbrand. Roer tot het zo dik is als stroop en voeg als laatst de flavour drops toffee toe. Giet over de bodem uit stap 1 en zet weg in de koelkast voor 1 uur.
  3. Pindakaas laag: Verwarm in een pannetje de pindakaas zodat het iets vloeibaarder wordt. Voeg de gehakte noten toe en daarna de erythritol en meng alles goed. Zodra de karamel laag uitgehard is, doe je het pindakaas mengsel daaroverheen en zet je het voor 30 min weg in de koelkast.
  4. Chocolade laag: Smelt de chocolade samen met de kokosolie au bain-marie en giet deze over de pindakaas laag heen. Strooi er nog een paar pecannoten overheen en zet die voor 2 uur in de koelkast of 1 uur in de vriezer zodat het volledig uitgehard is. Haal het uit de koelkast of vriezer en strooi er een beetje Himalaya zout overheen en snijdt in 24 gelijke stukken.

Voedingswaarden per bar

  • Kcal 201
  • KHD 2.6 gr
  • Vetten 18.1 gr
  • Eiwitten 4.8 gr

Probeer ook eens deze andere recepten van Lisa

Kipsate met pindasaus en zoetzure komkommer

Kipsate met pindasaus en zoetzure komkommer

Heerlijke malse kipsaté met zelfgemaakte pindasaus en zoetzure komkommer.

Monchou met koekkruimel bodem

Monchou met koekkruimel bodem

Dit is een heerlijk koolhydraatarm recept voor monchou met koekkruimel bodem. Dit toetje heeft een heerlijke topping met aardbeien.

Courgetti bolognese

Courgetti bolognese

Italiaans blijft toch bij veel mensen favoriet en al is pasta geen optie, dat wil niet zeggen dat je niet heerlijk Italiaans kan eten. Een goed voorbeeld hiervan is deze courgetti bolognese, echt verrukkelijk!

Koolhydraatarme crackers met kaas ei en roomkaas

Koolhydraatarme crackers met kaas ei en roomkaas

Lekkere koolhydraatarme crackers belegd met kaas, ei en roomkaas

Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Kijk dan eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Facebook.com/kokenmetlisa