Mexicaanse eimuffins
Dit ga je klaarmaken:
Recept beschrijving
Mexicaanse eimuffins lekker met bacon of gehakt. Niet moeilijk om te maken en je kunt ze ook makkelijk invriezen of meenemen naar het werk of voor onderweg.
Benodigde ingrediënten voor 6 eimuffins
- 6 plakken bacon of 100 gram gehakt
- 5 eieren M
- 60 gram crème fraîche
- 60 gram geraspte (cheddar) kaas
- ½ groene paprika
- 2 theelepels Tex Mex kruiden (webshop)
- 1 theelepel bakpoeder (webshop)
- Peper en zout
- Optioneel: 1 jalapeño
- Optioneel: (verse) koriander
- Optioneel: 3 eetlepels tomatensalsa
Bereiding
- Verwarm de oven op 180 graden.
- Klop de eieren samen met de crème fraîche, bakpoeder, Tex Mex kruiden, peper en zout luchtig. Optioneel kun je nog tomatensalsa toevoegen aan het beslag.
- Verdeel 6 plakken bacon over 6 muffinvormpjes of verdeel het gehakt over de bodem van de muffinvormpjes.
- Snijd de halve groene paprika in kleine blokjes en verdeel deze ook over de 6 muffinvormpjes.
- Verdeel het eimengsel nu over de muffinvormpjes. Verdeel daarbovenop de geraspte (cheddar) kaas en als je wilt nog wat plakjes jalapeño en/of (verse) koriander.
- Zet de Mexicaanse eimuffins nu 25 tot 30 minuten in de oven.
Voedingswaarden per eimuffin
- Kcal 178
- Koolhydraten 1 gram
- Vetten 13.8 gram
- Eiwitten 12.3 gram
- Vezels 0.6 gram
Tip voor variatie:
Je kunt ook het gehakt eerst rul bakken met wat kruiden voor extra smaak of gebruik een left over restje gehakt of kip wat je nog over hebt.
Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Bekijk dan mijn kookboeken of kijk eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Koken met Lisa
Vind je dit een lekker recept? Deel het met je vrienden:
Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:
Recept: IJskoffie ontbijt
IJskoffie ontbijt, een heerlijke manier om je dag te starten in zomerse dagen.
Lees hier verder: IJskoffie ontbijt
Recept: Ricotta truffelpasta saus
Koolhydraatarme producten die helpen bij het afvallen
Ga terug naar alle koolhydraatarme recepten