Blauwe bessenjam
Dit ga je klaarmaken:
Recept beschrijving
Blauwe bessenjam lekker fris en gezond en heerlijk op een kha boterham, cracker of door de (Griekse) yoghurt.
Benodigde ingrediënten voor 1 potje jam van 250 ml
- 250 gram blauwe bessen (diepvries)
- 50 tot 150 gram erythritol (webshop)
- 100 ml water
- 2 blaadjes gelatine of 2 theelepels agaragar
- ½ citroen (sap)
- Optioneel: 1 kaneelstokje
Bereiding
- Was de blauwe bessen goed af en stop ze in een steelpan met het water, voeg eventueel ook het kaneelstokje toe en breng het mengsel zachtjes aan de kook. Laat het goed indikken in ongeveer 10 minuten, zorg dat het niet te hard kookt.
- Voeg nu de erythritol en het citroensap toe en blijf roeren tot het goed is opgelost.
- Voeg daarna de gelatine of agaragar toe en zet het vuur uit, roer tot het goed is opgelost.
- Doe nu het mengsel eventueel met een trechter in een weckpotje of jampotje en zet het potje op zijn kop, deze trekken dan vacuüm tijdens het afkoelen.
Voedingswaarden voor de hele pot
- Kcal 195
- Koolhydraten 28 gram
- Vetten 0.1 gram
- Eiwitten 16 gram
- Vezels 6.5 gram
Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Bekijk dan mijn kookboeken of kijk eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Koken met Lisa
Vind je dit een lekker recept? Deel het met je vrienden:
Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:
Recept: Geroosterde edamame boontjes
Recept: Proteine mango ijs
Heerlijk fris proteïne mango ijs uit de Ninja Creami.
Lees hier verder: Proteine mango ijs
Recept: Salade met groene asperges en bacon
Ga terug naar alle koolhydraatarme recepten