logo mobiel

Tikka masala kipspiezen met raita

Dit ga je klaarmaken:

Tikka masala kipspiezen met raita

Recept beschrijving

Deze tikka masala kipspiezen komen uit de Indiase keuken, zijn koolhydraatarm en echt heerlijk! Je kunt ze maken als diner, maar ook als lunch is dit recept heerlijk. 

Benodigde ingrediënten voor 4 personen

  • 600 gram kippendijen
  • 400 gram romaine sla
  • 1 komkommer
  • 4 low carb wraps (webshop)
  • 150 ml Griekse yoghurt
  • 1 grote rode ui of 2 kleine
  • 2 eetlepels Patak’s tikka masala kruidenpasta of zie tip
  • 1 teen knoflook
  • 10 gram verse koriander
  • Olijfolie om te bakken
  • Peper en zout
  • Optioneel: 1 rode paprika

Raita dip

  • 200 gram Griekse yoghurt
  • ½ komkommer
  • ½ theelepel komijnzaad poeder
  • ½ theelepel chilipoeder
  • 10 blaadjes verse munt
  • 1 kleine teen knoflook
  • ½ citroen (sap)
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Maak eerst de marinade. Meng de Griekse yoghurt samen met 2 eetlepels patak’s tikka masala kruidenpasta of 2 eetlepels van de zelfgemaakte kruidenmix uit de tip. Pers ook de teen knoflook en meng deze door het mengsel heen.
  2. Snijd de kippendijen in blokjes en meng ze door de marinade. Laat zeker 30 minuten marineren. Nog beter is het, om het een dag van tevoren te maken en een hele nacht te laten marineren, hoe langer, hoe beter en hoe meer smaak!
  3. Maak nu de raita dip. 1/4 van de komkommer rasp je fijn en laat uitlekken om een keukenpapiertje zodat zoveel mogelijk vocht vrijkomt. Eventueel kun je er wat zout op strooien zodat het nog wat sneller gaat. Snijd de rest van de halve komkommer in blokjes.
  4. Doe de Griekse yoghurt in een kom en voeg de geraspte komkommer en de komkommerblokjes toe. Pers de teen knoflook, hak de muntblaadjes fijn en pers de halve citroen uit en voeg dit ook bij het yoghurt mengsel, samen met de kruiden en de rest van de ingrediënten. Roer alles goed door elkaar en zet even in de koelkast tot je gaat eten.
  5. Snijd de rode ui in ringen, snijd de komkommer in stukjes, hak de romaine sla grof en hak de koriander fijn. Doe alle ingrediënten in een kom of schaal en hussel door elkaar. Zet nog even koel tot je gaat eten.
  6. Grill de low carb wraps even kort in een grillpan tot er grillstrepen ontstaan of leg even in een tosti ijzer.
  7. Rijg de gemarineerde kipstukjes eventueel aan een satéprikker of andere spies en grill de kip tikka masala spiezen tot ze gaar zijn.
  8. Serveer de wrap met de rauwkost, raita dip en tikka massala kipspiezen en eet smakelijk!

Voedingswaarden per persoon

  • Kcal 535
  • Koolhydraten 8.5 gram
  • Vetten 30.8 gram
  • Eiwitten 44.3 gram
  • Vezels 13.3 gram

Tip voor variatie:

Je kunt een kant-en-klare kruidenpasta zonder suiker gebruiken, maar je kunt ook zelf een tikka masala kruidenmengsel maken van: 2 tl korianderpoeder, 1,5 tl komijnzaad poeder, 1 tl kurkuma poeder, 1 tl paprikapoeder, ½ tl kardemompoeder, ½ tl gemberpoeder, ½ tl knoflookpoeder, ½ theelepel uienpoeder, snuf kaneel, snuf kruidnagel, snuf nootmuskaat, cayennepeper naar smaak. In plaats van kippendijen kun je natuurlijk ook kipfilet gebruiken. Ik vind kippendijen zelf lekkerder en malser.


Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Bekijk dan mijn kookboeken of kijk eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Koken met Lisa

Vind je dit een lekker recept? Deel het met je vrienden:

Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:

Tomatensoep met basilicum
Recept: Tomatensoep met basilicum

Tomatensoep met basilicum gemaakt met heerlijke rijpe (tros)tomaten Lees hier verder: Tomatensoep met basilicum

Salty peanutbutter toffee bars
Recept: Salty peanutbutter toffee bars

Deze salty peanutbutter toffee bars zijn een heerlijk tussendoortje of lekker om op tafel te zetten bij een feestje. Lees hier verder: Salty peanutbutter toffee bars

Griekse omelet
Recept: Griekse omelet

Goed gevulde Griekse omelet. Lees hier verder: Griekse omelet

Ga terug naar alle koolhydraatarme recepten

low carb recepten