logo mobiel

Speculoos mousse taartjes

Dit ga je klaarmaken:

Speculoos mousse taartjes

Recept beschrijving

Superleuke petitfours speculoos mousse taartjes. Leuk om te maken, heerlijk om te eten. 

Benodigde ingrediënten voor 6 petitfours

Bodem

  • 20 gram roomboter ongezouten op kamertemperatuur
  • 40 gram amandelmeel (webshop)
  • 20 gram erythritol gold
  • 1 ei (M)
  • 7 gram speculaaskruiden
  • 1 theel. bakpoeder (webshop)
  • Snufje zout

Speculoos vulling

  • 130 gram slagroom
  • 30 gram erythritol poeder (webshop)
  • 85 gram mascarpone
  • 65 gram low carb speculoos pasta
  • 60 gram amandelmelk
  • 2 blaadjes gelatine of 1 zakje vegatine

Topping

  • 50 gram low carb speculoos pasta
  • 2 low carb speculoos koekjes

Bereiding

  1. Bodem: verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden.
  2. Doe alle ingrediënten in je mengkom en mix met een elektrische mixer tot een glad beslag. Spray je siliconen muffinvormpjes in met bakspray, verdeel je beslag over 6 vormpjes en zet voor 20 a 25 minuten in de oven en laat volledig afkoelen.
  3. Zodra de bodem afgekoeld is haal je ze uit de cupcakevormpjes en steek je ze uit met je bakvorm koker die je gebruikt voor de petitfours.
  4. Speculoos mousse: laat de gelatine 15 minuten weken in koud water.
  5. Bedek daarna de zijkant met folie. Klop de slagroom met de erythritol poeder luchtig op en voeg dan de mascarpone toe en mix nog even 1 minuutje door. Smelt de speculoos pasta in een pannetje en voeg hier de amandelmelk aan toe, roer het door elkaar en knijp de gelatine uit en roer tot deze is opgelost (als je vegatine gebruikt, gebruik dan 1 zakje). Voeg nu bij het mascarpone mengsel en meng dit met de mixer nog even een minuutje door zodat er geen klontjes overblijven. Pak nu je 6 vormpjes erbij om de petitfours te maken. Hier zit de bodem al in die je eerder uitgestoken hebt hiermee. Schenk het speculoos beslag over de bodem en verdeel over de 6 vormpjes. (Als je geen mini taartringen hebt, gebruik dan gewoon een cupcakevormpje (wel siliconen). Zet voor 1 uur in de koelkast.
  6. Topping: smelt de speculoos pasta in een pannetje en verdeel deze over de speculoos mousse. Decoreer met verkruimelde speculooskoekjes en zet voor 2 uur in de koelkast.

Voedingswaarden per petitfour

  • Kcal 327
  • Koolhydraten 5.7 gram
  • Vetten 29.3 gram
  • Eiwitten 6.2 gram

Tip voor variatie:

Je kunt er ook 1 hele taart van maken (ronde taartvorm ± 18 cm), verdubbel dan wel speculoos pasta voor de topping!


Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Bekijk dan mijn kookboeken of kijk eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Koken met Lisa

Vind je dit een lekker recept? Deel het met je vrienden:

Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:

Komkommerschuitjes gezond
Recept: Komkommerschuitjes gezond

Heerlijke komkommerschuitjes gezond met kaas, ham, tomaat en ei. Lees hier verder: Komkommerschuitjes gezond

Afvallen lukt niet
Afvallen lukt niet

Als afvallen niet lukt, dan kan dat tot frustraties leiden. Wellicht zit jouw lichaam nog niet in de vetverbranding stand en krijg je onbewust nog te veel calorieen binnen. Lees hier verder: Afvallen lukt niet wat doe ik verkeerd

Rosbief carpaccio met keto brood
Recept: Rosbief carpaccio met keto brood

Heerlijke carpaccio gemaakt met rosbief, met een snee keto brood. Lees hier verder: Rosbief carpaccio met keto brood

Ga terug naar alle koolhydraatarme recepten

low carb recepten