Nasi met kipsate en spiegelei
Dit ga je klaarmaken:
Recept beschrijving
Dit keer een Aziatisch gerecht. Nasi met kipsaté en een spiegelei. Deze nasi onderscheid zit niet van de ‘normale’ nasi, ik heb al voor veel mensen dit gerecht gemaakt en als je er niet bij zegt dat het gemaakt is van bloemkoolrijst, proef je het niet! Ook fijn voor kinderen die lastig groente eten. Je verstopt het en ik ben benieuwd of ze het merken! Dit recept komt uit boek 2 blz. 194.
Benodigde ingrediënten voor 4 personen
- 450 gram nasi groente
- 400 gram bloemkoolrijst
- 400 gram kippendijen
- 125 gram taugé
- 4 eieren
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel sojasaus
- Peper en zout
- Optioneel: sambal
- 1 eetlepel nasi kruiden (van bladzijde 249 Lisa kookt koolhydraatarm 2 zie hieronder)
Nasi kruidenmix:
- 2 teentjes knoflook
- 4 cm verse gember of 1 theelepel gedroogde gember
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1 theelepel laos
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel kurkuma
- ½ theelepel citroengras
- Chilipoeder naar smaak
- Optioneel: 1 eetlepel ketjap
Ingrediënten satésaus:
- 100 gram pindakaas
- 150 ml water
- 50 ml slagroom
- ½ eetlepel sambal
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel ketjap
Bereiding
- Snijd de kippendijen in blokjes en marineer met 1 eetlepel sojasaus. Verwarm vervolgens een pan met 1 eetlepel olijfolie en bak hierin de kipblokjes gaar.
- Verwarm ondertussen een grote (wok)pan met olijfolie en bak hierin de bloemkoolrijst kort aan en voeg vervolgens de nasi groenten toe.
- Breng de nasi op smaak met de nasikruiden en de taugé, roerbak een paar minuten. Voeg als laatste de gebakken kipblokjes toe en meng goed door elkaar. Zet het vuur uit en laat nagaren.
- Verwarm nog een pan met wat olijfolie en bak hierin 4 spiegeleieren met wat peper en zout. Je kunt er natuurlijk ook één grote omelet van maken.
- Maak als laatste de pindasaus. Meng alle ingrediënten van de pindasaus goed door elkaar in een klein steelpannetje. Warm op tot de gewenste temperatuur.
- Serveer de nasi met kipblokjes, samen met de pindasaus, de spiegeleieren en eventueel wat sambal.
Voedingswaarden per persoon/portie
- KCAL: 667
- KHD: 14,1
- Vetten: 49,5
- Eiwitten: 36,7
- Vezels: 8
Tip voor variatie:
Wil je liever een kant-en-klare kruidenmix, dat kan ook. Let dan wel goed op welke kruidenmix je koopt. Bij veel merken wordt er namelijk extra suiker toegevoegd!
Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Bekijk dan mijn kookboeken of kijk eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Koken met Lisa
Vind je dit een lekker recept? Deel het met je vrienden:
Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:
Recept: koolhydraatarme mini gebakjes
Koolhydraatarme mini gebakjes zonder suiker en met amandelmeel. Heel leuk voor op een verjaardag of feestje.
Lees hier verder: koolhydraatarme mini gebakjes
Recept: Gevulde portobello
Gevulde portobello met pancetta, sjalot, kruidenroomkaas en gehakte walnoten. Een heerlijk en gezond koolhydraatarm recept. Een heerlijk koolhydraatarm recept.
Lees hier verder: Gevulde portobello
Koolhydraatarme broodmixen
Ga terug naar alle koolhydraatarme recepten