logo mobiel

Truffel lasagne met noten en kaas

Dit ga je klaarmaken:

Truffel lasagne met noten en kaas

Recept beschrijving

Deze overheerlijke truffel lasagne met noten en kaas is eens een andere lasagne dan wat wij gewend zijn! Heerlijk voor jezelf of als je gasten hebt, deze lasagne zal iedereen doen verbazen. 

Benodigde ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gram kastanje champignons
  • 250 ml kookroom
  • 150 gram shiitake
  • 150 gram pancetta 
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • 1 bol buffel mozzarella
  • 6 lowcarb lasagnebladen (webshop)
  • 1 grote rode ui
  • 2 stengels bleekselderij
  • 60 gram hazelnoten of andere noten naar keuze
  • 60 gram paddenstoelen tapenade met truffel
  • 20 gram roomboter
  • 1 bouillonblokje + 200 ml water
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden (webshop)
  • 5 gram verse peterselie
  • 3 tenen knoflook
  • Verse basilicum
  • 1 mespunt xanthaangom (webshop)
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden.
  2. Snijd de champignons en shiitake in plakjes, snipper de rode ui, hak de pancetta grof, rasp de Parmezaanse kaas, snijd de mozzarella in dunne plakken, snijd de bleekselderij in kleine stukjes, hak de hazelnoten grof en de peterselie fijn en pers de tenen knoflook.
  3. Verwarm een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten rondom goudbruin en zet aan de kant.
  4. Verwarm een hapjespan met roomboter en laat goed heet worden. Bak hier de champignons en shiitake rondom gaar, totdat ze geslonken zijn. Voeg daarna de rode ui, bleekselderij, pancetta en knoflook toe en bak een paar minuten mee.
  5. Voeg nu het bouillonblokje, Italiaanse kruiden en het water toe en een mespunt xanthaangom en roer alles goed door elkaar tot het wat dikker wordt, dit kan even duren.
  6. Als laatste voeg je de kookroom, Parmezaanse kaas, geroosterde hazelnoten, paddenstoelen tapenade met truffel, verse peterselie, peper en zout toe. Proef en voeg naar wens nog extra kruiden of peper en zout toe. Laat dit een paar minuten indikken, eventueel kun je nog extra xanthaangom toevoegen.
  7. Doe nu 1/3 van de saus in een ovenschaal, leg daar 3 lasagnebladen op, vervolgens weer 1/3 van de saus, daarop weer 3 lasagnebladen, daarna de rest van de saus. 
  8. Leg bovenop de plakken mozzarella en zet 30 tot 35 minuten in de oven. Garneer daarna met verse basilicum en eet smakelijk.

Voedingswaarden per persoon

  • Kcal 861
  • Koolhydraten 18.7 gram
  • Vetten 66.6 gram
  • Eiwitten 51.4 gram
  • Vezels 9.8 gram

Tip voor variatie:

Je kunt dit gerecht makkelijk vegetarisch maken door de pancetta weg te laten, ook dan is het heerlijk! Wil je juist extra eiwitten en vlees, voeg dan nog stukjes (gerookte) kip toe.


Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Bekijk dan mijn kookboeken of kijk eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Koken met Lisa

Vind je dit een lekker recept? Deel het met je vrienden:

Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:

Speculoos cake
Recept: Speculoos cake

Heerlijke speculoos cake, met de smaak van echte speculaas, wie vindt dat nou niet lekker! Lees hier verder: Speculoos cake

Update levering boek 3
Update levering boek 3

Update levering Lisa kookt koolhydraatarm 3 Lees hier verder: UPDATE KOOKBOEK 3

Regenboog cake
Recept: Regenboog cake

Deze regenboog cake is niet alleen leuk om te maken, hij ziet er ook fantastisch uit en smaakt heerlijk! Lees hier verder: Regenboog cake

Ga terug naar alle koolhydraatarme recepten

low carb recepten