logo mobiel

Berry crumble bars

Dit ga je klaarmaken:

Berry crumble bars

Recept beschrijving

Rood fruit liefhebbers opgelet, want deze berry crumble bars zijn echt jummie!! Je kunt ze maken dmv kant en klare jam of dmv verse jam, maar weet wel dat de macro's verschillen vers of kant en klaar. Vers kwam de khd hoger uit. Bewaar de berry crumble bars in de koelkast voor ongeveer 2 à 3 dagen. Geniet ervan en thank you berry much!

Benodigde ingrediënten voor 19 stuks

Bodem

  • 220 gram amandelmeel (webshop)
  • 120 gram geraspte kokos
  • 60 gram kokosmeel (webshop)
  • 4 eetl. kokosolie (gesmolten)
  • 6 eetl. maple siroop
  • 1 theel. vanille aroma
  • 1 theel. kaneel (webshop)
  • snufje himalaya zout

Jam

  • 360 gram frambozen
  • 60 ml water
  • 85 gram chiazaden
  • 60 gram lowcarb maple saus

Of je gebruikt 330 gram kant en klare low carb jam waar ik voor gekozen heb. 200 gram aardbeien jam en 130 gram bosbessen jam heb ik gemengd.

Topping

  • 60 gram kokossnippers
  • 35 gram amandelmeel (webshop)
  • 40 gram kokosrasp
  • 3 eetl. lowcarb maple stroop
  • 2 eetl. kokosolie (gesmolten)
  • snuf zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Bodem: doe alle ingrediënten in een blender, begin met natte ingrediënten en doe daarna de rest erin zodat het zich beter kan mengen. Bedek een brownie bakvorm met bakpapier en druk hier het deeg in aan. Zet voor 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Jam: doe alle ingrediënten in een pannetje en kook deze op middelhoog vuur in ongeveer 5 à 6 minuten. Zodra de jam dikker wordt, zet je het vuur uit en laat je het afkoelen tot kamertemperatuur. Of gebruik de kant en klare jam. Verspreid de jam over de afgekoelde bodem.
  4. Topping: doe alle ingrediënten in een kom en kneed dit met je handen tot een kruimelig deeg en verspreid dit over de jamlaag. Zet nu voor 12 minuten in de oven, ook op 180 graden en laat daarna volledig afkoelen en zet even voor 1 uurtje in de koelkast zodat de jam goed stevig kan worden.

Voedingswaarden per bar

  • Kcal 231
  • Koolhydraten 3.4 gram
  • Vetten 18.4 gram
  • Eiwitten 5.1 gram


Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Bekijk dan mijn kookboeken of kijk eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Koken met Lisa

Vind je dit een lekker recept? Deel het met je vrienden:

Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:

Lisa kookt koolhydraatarm in de media
Lisa kookt koolhydraatarm in de media

Lisa is met haar koolhydraatarm dieetplan en receptenboek verschillende keren in de lokale media geweest. Bekijk hier de interviews en krantenartikelen. Lees hier verder: In de Media

Stamppot van knolselderij en adijvie
Recept: Stamppot van knolselderij en adijvie

Vandaag heb ik een stamppot recept met knolselderij, andijvie en rucola. Echt een Hollands recept en met deze ingredienten ook een recept met weinig koolhydraten. Lees hier verder: Stamppot van knolselderij en adijvie

Bagel met zalm
Recept: Bagel met zalm

Deze koolhydraatarme bagels kun je beleggen met wat je maar wilt. Denk aan roomkaas, rauwkost en zalm of ei met bacon bijvoorbeeld! Lees hier verder: Bagel met zalm

Ga terug naar alle koolhydraatarme recepten

low carb recepten