Berry crumble bars

Recept beschrijving

Rood fruit liefhebbers opgelet, want deze berry crumble bars zijn echt jummie!! Je kunt ze maken dmv kant en klare jam of dmv verse jam, maar weet wel dat de macro's verschillen vers of kant en klaar. Vers kwam de khd hoger uit. Bewaar de berry crumble bars in de koelkast voor ongeveer 2 à 3 dagen. Geniet ervan en thank you berry much!

Door: Kim @ https://www.koolhydraatarmdieet.nl/
recepten/berry-crumble-bars

Benodigde ingrediënten voor 19 stuks

Bodem

  • 220 gram amandelmeel (webshop)
  • 120 gram geraspte kokos
  • 60 gram kokosmeel (webshop)
  • 4 eetl. kokosolie (gesmolten)
  • 6 eetl. maple siroop (webshop)
  • 1 theel. vanille aroma
  • 1 theel. kaneel (webshop)
  • snufje himalaya zout

Jam

  • 360 gram frambozen
  • 60 ml water
  • 85 gram chiazaden
  • 60 gram lowcarb maple saus (webshop)

Of je gebruikt 330 gram kant en klare low carb jam (webshop) waar ik voor gekozen heb. 200 gram aardbeien jam en 130 gram bosbessen jam heb ik gemengd.

Topping

  • 60 gram kokossnippers
  • 35 gram amandelmeel (webshop)
  • 40 gram kokosrasp
  • 3 eetl. lowcarb maple stroop (webshop)
  • 2 eetl. kokosolie (gesmolten)
  • snuf zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Bodem: doe alle ingrediënten in een blender, begin met natte ingrediënten en doe daarna de rest erin zodat het zich beter kan mengen. Bedek een brownie bakvorm met bakpapier en druk hier het deeg in aan. Zet voor 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Jam: doe alle ingrediënten in een pannetje en kook deze op middelhoog vuur in ongeveer 5 à 6 minuten. Zodra de jam dikker wordt, zet je het vuur uit en laat je het afkoelen tot kamertemperatuur. Of gebruik de kant en klare jam. Verspreid de jam over de afgekoelde bodem.
  4. Topping: doe alle ingrediënten in een kom en kneed dit met je handen tot een kruimelig deeg en verspreid dit over de jamlaag. Zet nu voor 12 minuten in de oven, ook op 180 graden en laat daarna volledig afkoelen en zet even voor 1 uurtje in de koelkast zodat de jam goed stevig kan worden.

Voedingswaarden per bar

  • Kcal 231
  • KHD 3.4 gr
  • Vetten 18.4 gr
  • Eiwitten 5.1 gr

Probeer ook eens deze andere recepten van Lisa

Afbakbolletje met kaas salami en komkommer

Afbakbolletje met kaas salami en komkommer

Een heerlijk afbakbolletje met kaas, salami en komkommer, een lekkere start van je dag of heerlijk als lunch.

Speculaas shake

Speculaas shake

Speculaas shake, heerlijk als ontbijt, toet of tussendoortje, met of zonder toppings!

Wokje met noodles zalm en groenten

Wokje met noodles zalm en groenten

Een heerlijk recept voor een wokje met zalm, groenten en koolhydraatarme noodles. Ideaal als gezond diner met veel gezonde vetten en laag in koolhydraten.

Koolhydraatarme pepernoten

Koolhydraatarme pepernoten

Voor dat je het weet is het al weer december en verlangen we natuurlijk allemaal naar die heerlijke pepernoten.

Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Kijk dan eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Facebook.com/kokenmetlisa