logo mobiel

Pecan karamel cheesecake bites

Dit ga je klaarmaken:

Pecan karamel cheesecake bites

Recept beschrijving

Koolhydraatarme pecan karamel cheesecake bites, alles wat lekker is in één bite.

Benodigde ingrediënten voor 12 stuks

Bodem

  • 150 gram roomboter
  • 100 gram amandelmeel (webshop)
  • 25 gram kokosrasp
  • 35 gram bruine suiker low carb
  • 25 gram poeder erythritol (webshop)
  • 5 gram cacaopoeder (webshop)
  • snufje zout 

Pecan spijs

  • 75 gram pecannoten
  • 50 gram bruine suiker low carb
  • 1 eiwit

Vulling

  • 235 gram roomkaas/mascarpone
  • 150 ml slagroom
  • 1 theel. vanille aroma
  • 2 eetl. maple syrup low carb
  • 10 druppels toffee flavour

Pecan karamel

  • 40 ml water
  • 50 gram bruine suiker low carb
  • 100 gram slagroom
  • 40 gram roomboter
  • 75 gram pecannoten

Bereiding

  1. Bodem: verwarm de oven voor op 180 graden. Smelt de roomboter in een pannetje en voeg hier alle ingrediënten aan toe en roer goed door. Verdeel het beslag over 12 cupcakevormpjes en zet voor 20 a 25 minuten in de oven. 
  2. Pecan spijs: doe de ingrediënten in een blender en blend het tot het een gladde massa is en doe het in een spuitzak en leg opzij.
  3. Vulling: meng de mascarpone, vanille aroma en maple syrup goed door elkaar. Klop de slagroom in een aparte kom op en spatel deze voorzichtig door de mascarpone en zorg dat het luchtig blijft. Doe als laatste de druppels toffee erdoorheen. 
  4. Zodra de bodem klaar is laat deze volledig afkoelen en doe dan een dun laagje van de vulling erop. Spuit een toefje van de pecan spijs in het midden en vul de rest aan met de cheesecake vulling en strijk glad. Zet voor 2 uurtjes in de koelkast.
  5. Pecan karamel: maak nu de pecan karamel saus door het water samen met de bruine suiker in een pannetje op laag vuur 5 minuten te laten borrelen, wel blijven roeren. Daarna zet je het vuur iets hoger en zorg je dat het al roerend 5 minuten kookt. Voeg dan de slagroom en roomboter toe en roer nog eens door met een garde voor 5 a 10 minuten tot je merkt dat de saus dikker wordt. Ondertussen hak je de pecannoten in grove stukken en voeg je deze toe aan de saus. En laat het iets afkoelen, niet te lang want het hard uit.
  6. Haal na 1 uur de cheesecakes uit de koelkast en verdeel de pecan karamel saus over de bovenkant van de 12 vormpjes. Zet nu weer in de koelkast voor het laatste uurtje. Dus totaal staat het er 2 uur in.

Voedingswaarden per stuk

  • Kcal 329
  • Koolhydraten 2.8 gram
  • Vetten 32.9 gram
  • Eiwitten 4.5 gram


Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Bekijk dan mijn kookboeken of kijk eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Koken met Lisa

Vind je dit een lekker recept? Deel het met je vrienden:

Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:

Vitello tonato salade
Recept: Vitello tonato salade

Deze vitello tonato salade is echt favoriet, vult goed en hij staat zo op tafel. Heerlijk als lunch maar zeker ook als diner! Lees hier verder: Vitello tonato salade

Vanille yoghurt met aardbeien
Recept: Vanille yoghurt met aardbeien

Een heerlijk fris ontbijtje die goed vult en zo gemaakt is. Lees hier verder: Vanille yoghurt met aardbeien

Notenbrood
Recept: Notenbrood

Een heerlijk stevig notenbrood, lekker als ontbijt, lunch of bij een warme maaltijd met wat (kruiden)boter. Lees hier verder: Notenbrood

Ga terug naar alle koolhydraatarme recepten

low carb recepten