Aardbeienmousse
Dit ga je klaarmaken:
Recept beschrijving
Deze heerlijke luchtige aardbeienmousse is zo gemaakt en lekker als ontbijt, snack/tussendoortje of als toetje/dessert.
Benodigde ingrediënten voor 4 personen
- 150 ml slagroom
- 250 ml (Griekse) yoghurt
- 30 gram erythritol poedersuiker
- 1 theelepel vanille aroma of mespuntje vanillepoeder
- 4 aardbeien
- Optioneel: verse munt
Aardbeienjam
- 350 gram aardbeien
- Erythritol naar smaak
- 2 gelatineblaadjes
- 100 ml water
Bereiding
- Laat de twee gelatineblaadjes weken in koud water. Verwarm een steelpannetje op het vuur met de aardbeien, water en erythritol. Laat de erythritol oplossen en stamp de aardbeien fijn. Voeg de gelatineblaadjes toe en roer tot het goed is opgelost.
- Giet in 4 dessertglaasjes een laagje aardbeienjam en laat het 2 uur afkoelen in de koelkast. Zorg ervoor dat je een beetje aardbeienjam overlaat, voor door de mousse.
- Laat de yoghurt uitlekken in een zeef of schone theedoek. Klop ondertussen de slagroom stijf met de erythritol poedersuiker en de vanille aroma.
- Spatel voorzichtig de uitgelekte yoghurt door de opgeklopte slagroom en voeg ook de overgebleven aardbeien jam toe en meng door elkaar.
- Verdeel de aardbeienmousse over de 4 dessertglaasjes met een bodempje aardbeienjam. Garneer met de 4 overgebleven aardbeien en eventueel wat verse munt. Je kunt de mousse meteen eten of een paar uur laten opstijven als je een stevige mousse wilt.
Voedingswaarden per persoon/portie
- Kcal 250
- Koolhydraten 8.5 gram
- Vetten 19.6 gram
- Eiwitten 8.1 gram
- Vezels 1.1 gram
Tip voor variatie:
Je kunt deze mousse natuurlijk ook met andere fruitsoorten maken. Voor de variatie kun je kiezen voor kokosyoghurt i.p.v. naturel yoghurt
Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Bekijk dan mijn kookboeken of kijk eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Koken met Lisa
Vind je dit een lekker recept? Deel het met je vrienden:
Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:
Recept: Ovenschotel met gehakt rodekool en kaaspuree
Recept: Kip Stroganoff met bloemkoolrijst
Deze kip Stroganoff is één van de favoriete recepten uit boek 1 blz. 139, zo heerlijk zacht van smaak en super simpel om te maken, echt een super lekkere en goed vullende maaltijd.
Lees hier verder: Kip Stroganoff met bloemkoolrijst
Recept: Salade met makreel en courgetti
Ga terug naar alle koolhydraatarme recepten