logo mobiel

Aardbeien witte chocolade kwarktaart

Dit ga je klaarmaken:

Aardbeien witte chocolade kwarktaart

Recept beschrijving

Deze heerlijke frisse aardbeien witte chocolade kwarktaart ziet er niet alleen prachtig uit, maar is ook echt super lekker!

Benodigde ingrediënten voor 8 punten

Bodem

  • 50 gram amandelmeel (webshop)
  • 15 gram kokosmeel (webshop)
  • 25 gram Sukrin gold
  • 2 scoops (6 gram) Flavor Powder Black & White cookie sandwich (ESN)
  • 1 theel. cacaopoeder (webshop)
  • 1 theel. bakpoeder (webshop)
  • Snufje zout
  • 15 gram kokosolie
  • 1 ei (M)

Kwark vulling  

  • 250 gram Skyr aardbei witte chocolade
  • 100 gram slagroom ongeslagen
  • 25 gram erythritol poeder (webshop)
  • 1 scoop Flavor aardbei witte chocolade (ESN)
  • 3,5 blaadjes gelatine of vegatine
  • 15 gram witte chocolade low carb (webshop)

Topping 

  • 20 gram witte chocolade low carb (webshop)
  • 1 theel. kokosolie
  • Aardbeien
  • Frambozen
  • Munt

Bereiding

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden.
  2. Week de gelatine in koud water voor ongeveer 15 minuten.
  3. Bodem: meng alle droge ingrediënten samen. Klop het ei los en smelt de kokosolie en meng samen. Schenk daarna bij de droge ingrediënten en meng tot een deeg.
  4. Bekleed de bodem van je bakvorm (15 cm) met bakpapier en vet de zijkanten licht in met bakspray. Verdeel het deeg over de bodem en zorg voor een klein opstaand randje. Zet in de oven voor ongeveer 10 à 12 minuten en laat daarna volledig afkoelen.
  5. Kwark vulling: mix de Skyr, slagroom, erythritol poeder en Flavor poeder met een elektrische mixer samen in een kom voor ongeveer 3 minuten op hoge snelheid.
  6. Verwarm een klein laagje water in een pannetje en knijp de gelatine blaadjes uit en voeg bij het warme water 1 voor 1 tot ze opgelost zijn. Schenk daarna al roerend bij de kwark vulling en mix nog 1 minuut door.
  7. Rasp de witte chocolade en spatel deze als laatste door de kwark vulling. Schenk over de bodem heen en zet weg in de koelkast voor 3 a 4 uur.
  8. Topping: smelt de witte chocolade samen met de kokosolie au-bain-marie en maak het patroon wat je mooi vindt. Top af met aardbeien en frambozen en een paar takjes munt maken het helemaal af!!

Voedingswaarden per punt

  • Kcal 165
  • Koolhydraten 7.2 gram
  • Vetten 12.8 gram
  • Eiwitten 7.4 gram

Tip voor variatie:

Heb je geen flavor poeder in huis, dan kun je ook flavor drops gebruiken of bijvoorbeeld een klein beetje eiwitpoeder met een smaakje.


Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Bekijk dan mijn kookboeken of kijk eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Koken met Lisa

Vind je dit een lekker recept? Deel het met je vrienden:

Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:

Inhoudsopgave lisa kookt koolhydraatarm
Inhoudsopgave lisa kookt koolhydraatarm

Inhoudsopgave Lisa kookt koolhydraatarm. Lees hier verder: Inhoudsopgave Lisa kookt koolhydraatarm

Enchilada met groene romige saus
Recept: Enchilada met groene romige saus

Enchilada's met een twist! Deze heerlijke groene romige saus is een keertje wat anders dan de rode gehaktvulling die vaak bij enchilada's gegeten wordt. Deze wraps van WeCare bevatten 4,4 gram koolhydraten per stuk, als je zero wraps gebruikt, zijn z Lees hier verder: Enchilada met groene romige saus

Mugcake met blauwe bessen
Recept: Mugcake met blauwe bessen

Deze mugcake met blauwe bessen is heerlijk als ontbijt, toetje of gewoon lekker tussendoor, zo gemaakt in de magnetron en genieten maar! Lees hier verder: Mugcake met blauwe bessen

Ga terug naar alle koolhydraatarme recepten

low carb recepten