logo mobiel

Zalm met teriyakisaus bloemkoolrijst en sperziebonen

Dit ga je klaarmaken:

Zalm met teriyakisaus bloemkoolrijst en sperziebonen

Recept beschrijving

Lekkere gezonde zalm met een zelfgemaakt teriyakisaus, bloemkoolrijst en sperziebonen een feestje om op tafel te zetten en om te eten!

Benodigde ingrediënten voor 2 personen

  • 300 gram zalmfilet met huid
  • 300 gram bloemkoolrijst
  • 300 gram sperziebonen
  • 2 bosuien
  • 1 eetlepel sesamzaad
  • 1 eetlepel (Japanse) mayonaise
  • ½ eetlepel azijn
  • Olie of boter om te bakken
  • Peper en zout

Teriyakisaus

  • 100 ml sojasaus
  • 3 eetlepels erythritol (of meer/minder naar smaak) (webshop)
  • 1 teen knoflook
  • 2 cm verse gember
  • ½ eetlepel olijfolie om te bakken
  • Peper
  • Optioneel: mespuntje xanthaangom (webshop)

Bereiding

  1. Maak de sperziebonen schoon, breng een pan water met wat zout aan de kook en kook de sperziebonen 8 tot 15 minuten, afhankelijk van hoe zacht je de bonen graag wilt eten. Persoonlijk kies ik voor een korte kooktijd, zo behoud je zoveel mogelijk voedingsstoffen en zijn de sperziebonen nog frisgroen.
  2. Hak de bosui fijn en maak ondertussen de saus. Rasp de gember fijn en pers de teen knoflook. Verwarm een klein (saus)pannetje met een beetje olijfolie en bak hierin de knoflook en gember tot het begint te geuren. Voeg daarna de rest van de ingrediënten van de teriyakisaus toe en laat het een aantal minuten pruttelen. Voeg wat xanthaangom toe als je de saus nog dikker wilt hebben.
  3. Dep de zalmfilets droog en bestrooi met peper en zout. Verwarm een koekenpan met wat boter of olie en bak hierin de zalmfilets. Verwarm ondertussen nog een koekenpan en roerbak de bloemkoolrijst hierin gaar.
  4. Ikzelf bak de zalm niet helemaal gaar, maar doe wat je lekker vindt. Zet het vuur dan uit en laat de zalmfilets op de huidkant nog even in de pan liggen en verdeel alvast wat teriyakisaus over de zalm.
  5. Breng de bloemkoolrijst op smaak met peper, zout, (Japanse) mayonaise, azijn en sesamzaad.
  6. Serveer de zalm met de bloemkoolrijst, sperziebonen en teriyakisaus en garneer met de gesneden bosui.

Voedingswaarden per persoon

  • Kcal 613
  • Koolhydraten 23.5 gram
  • Vetten 35.9 gram
  • Eiwitten 44.1 gram
  • Vezels 9.2 gram

Tip voor variatie:

Houd je niet zo van zalm? Je kunt ook kiezen voor een andere vissoort of kies kip of rundvlees. Heb je saus over? Vries deze dan in of bewaar in de koelkast voor een ander moment.


Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Bekijk dan mijn kookboeken of kijk eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Koken met Lisa

Vind je dit een lekker recept? Deel het met je vrienden:

Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:

Ervaringen en Reviews overzicht
Ervaringen en Reviews overzicht

Ervaringen van anderen kunnen u helpen bij de keuze voor het koolhydraatarm dieet. Lees hier alle reviews en reacties. Lees hier verder: Ervaringen met ons koolhydraatarm dieet

Champignons met roomkaas en spek
Recept: Champignons met roomkaas en spek

Heerlijk en makkelijk te maken recept. Champignons met roomkaas en spek. Lees hier verder: Champignons met roomkaas en spek

Koolhydraatarme shakshuka
Recept: Koolhydraatarme shakshuka

Shakshuka is een koolhydraatarm eenpansgerecht met groeten, tomatensaus en gestolde eieren. Een gezond en voedzaam gerecht wat snel op tafel staat en oorspronkelijk afkomstig is uit het Middellandse zeegebied. Lees hier verder: Koolhydraatarme shakshuka

Ga terug naar alle koolhydraatarme recepten

low carb recepten