Zalm met teriyakisaus bloemkoolrijst en sperziebonen

Recept beschrijving

Lekkere gezonde zalm met een zelfgemaakt teriyakisaus, bloemkoolrijst en sperziebonen een feestje om op tafel te zetten en om te eten!

Door: Lisa @ https://www.koolhydraatarmdieet.nl/
recepten/zalm-met-teriyakisaus-bloemkoolrijst-en-sperziebonen

Benodigde ingrediënten voor 2 personen

  • 300 gram zalmfilet met huid
  • 300 gram bloemkoolrijst
  • 300 gram sperziebonen
  • 2 bosuien
  • 1 eetlepel sesamzaad
  • 1 eetlepel (Japanse) mayonaise
  • ½ eetlepel azijn
  • Olie of boter om te bakken
  • Peper en zout

Teriyakisaus

  • 100 ml sojasaus
  • 3 eetlepels erythritol (of meer/minder naar smaak) (webshop)
  • 1 teen knoflook
  • 2 cm verse gember
  • ½ eetlepel olijfolie om te bakken
  • Peper
  • Optioneel: mespuntje xanthaangom (webshop)

Bereiding

  1. Maak de sperziebonen schoon, breng een pan water met wat zout aan de kook en kook de sperziebonen 8 tot 15 minuten, afhankelijk van hoe zacht je de bonen graag wilt eten. Persoonlijk kies ik voor een korte kooktijd, zo behoud je zoveel mogelijk voedingsstoffen en zijn de sperziebonen nog frisgroen.
  2. Hak de bosui fijn en maak ondertussen de saus. Rasp de gember fijn en pers de teen knoflook. Verwarm een klein (saus)pannetje met een beetje olijfolie en bak hierin de knoflook en gember tot het begint te geuren. Voeg daarna de rest van de ingrediënten van de teriyakisaus toe en laat het een aantal minuten pruttelen. Voeg wat xanthaangom toe als je de saus nog dikker wilt hebben.
  3. Dep de zalmfilets droog en bestrooi met peper en zout. Verwarm een koekenpan met wat boter of olie en bak hierin de zalmfilets. Verwarm ondertussen nog een koekenpan en roerbak de bloemkoolrijst hierin gaar.
  4. Ikzelf bak de zalm niet helemaal gaar, maar doe wat je lekker vindt. Zet het vuur dan uit en laat de zalmfilets op de huidkant nog even in de pan liggen en verdeel alvast wat teriyakisaus over de zalm.
  5. Breng de bloemkoolrijst op smaak met peper, zout, (Japanse) mayonaise, azijn en sesamzaad.
  6. Serveer de zalm met de bloemkoolrijst, sperziebonen en teriyakisaus en garneer met de gesneden bosui.

Voedingswaarden per persoon

  • Kcal 613
  • KHD 23.5 gr
  • Vetten 35.9 gr
  • Eiwitten 44.1 gr
  • Vezels 9.2 gr

Probeer ook eens deze andere recepten van Lisa

Groene thee ice tea

Groene thee ice tea

Dit is een lekker fris drankje, super gezond door de groene thee, limoen en verse munt.

Blauwe bessen plaattaart

Blauwe bessen plaattaart

Deze blauwe bessen plaattaart, is heerlijk van smaak en kan als ontbijt, toet of zo maar tussendoor!

Aardbeienmousse

Aardbeienmousse

Deze heerlijke luchtige aardbeienmousse is zo gemaakt en lekker als ontbijt, snack/tussendoortje of als toetje/dessert.

Koolhydraatarme wafels

Koolhydraatarme wafels

Koolhydraatarme wafels zijn heerlijk en zo gemaakt, je kan er eindeloos mee variëren als ontbijt, lunch, tussendoortje of als toet, mogelijkheden genoeg!

Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Kijk dan eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Facebook.com/kokenmetlisa