logo mobiel

Bundt cake chocolate duo

Dit ga je klaarmaken:

Bundt cake chocolate duo

Recept beschrijving

Overheerlijke bundt cake in twee smaken, chocolade en vanille! Simpel om te maken, heerlijk om te eten! 

Benodigde ingrediënten voor 1 cake, 14 plakjes

Vanille cake 

  • 3 eieren
  • 1 eiwit
  • 60 gram erythritol (webshop)
  • 50 gram roomboter ongezouten
  • Roomkaas light (Philadelphia)
  • 1 theel. vanille aroma
  • 1 eetl. bakpoeder (webshop)
  • 200 gram amandelmeel (webshop)
  • Snufje zout

Chocolade cake 

  • 1 ei
  • 1 eiwit
  • 40 gram erythritol (webshop)
  • 50 gram roomboter ongezouten
  • 50 gram roomkaas light (Philadelphia)
  • 10 gram cacaopoeder (webshop)
  • 25 ml amandelmelk ongezoet
  • 1 theel. bakpoeder (webshop)
  • 1 theel. vanille aroma
  • Snufje zout
  • 40 gram pure chocolade low carb (webshop)
  • 75 gram amandelmeel (webshop)

Topping

  • 80 gram melk chocolade low carb (webshop)
  • 80 gram slagroom ongeslagen

Bereiding

  1. Vanille cake: verwarm de heteluchtoven voor op 170 graden.
  2. Klop de eieren en eiwit samen met de erythritol los met een elektrische mixer. Smelt de roomboter samen met de roomkaas in een pannetje op laag vuur. Zodra dit gesmolten is voeg je het eimengsel erbij en roer door elkaar. Voeg het vanille aroma, bakpoeder en zout eraan toe en roer als laatst het amandelmeel erdoorheen en zorg dat alles goed gemengd is. Spray je tulband bakvorm in en strooi het licht in met kokosmeel en houd op z'n kop zodat het meeste eruit is. Verdeel nu je vanille cake beslag in je tulband vorm en zet opzij.
  3. Chocolade cake: klop het ei en eiwit met de erythritol met een elektrische mixer. Smelt de roomboter, roomkaas en chocolade in een pannetje op laag vuur. Voeg het eimengsel erbij zodra alles gesmolten is. Voeg dan de cacaopoeder, amandelmelk, vanille aroma, bakpoeder, zout en amandelmeel toe en roer alles goed door elkaar. Verdeel het over de vanille cake en zet voor 35 à 40 minuten in de oven.
  4. Controleer of het niet te snel gaat anders tijd aanpassen of aluminium folie na 30 minuten over de bovenkant leggen. Je kunt met een satéprikker controleren of de cake gaar is, zo niet zet je hem wat langer in de oven (elke oven is anders). Laat de cake volledig afkoelen zodra het uit de oven komt.
  5. Topping: smelt de chocolade met de slagroom in een pannetje op laag vuur en blijf roeren, zodat het niet aanbrandt. Zodra het begint te koken zet je het vuur uit, dan dikt het mengsel in zodat je een mooie chocolade ganache krijgt. Schenk het over je afgekoelde tulband heen en strooi er eventueel nog wat chocolade chips overheen.

Voedingswaarden per plakje

  • Kcal 181
  • Koolhydraten 1.4 gram
  • Vetten 14 gram
  • Eiwitten 7.5 gram


Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Bekijk dan mijn kookboeken of kijk eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Koken met Lisa

Vind je dit een lekker recept? Deel het met je vrienden:

Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:

Succesverhalen | koolhydraatarmdieet.nl
Succesverhalen | koolhydraatarmdieet.nl

Het is onze missie om mensen te helpen met het opbouwen van een koolhydraatarme levensstijl waarmee ze hun ideale gewicht kunnen bereiken en behouden. Lees hier verder: 'koolhydraatarme' Succesverhalen

Braziliaanse limonade
Recept: Braziliaanse limonade

Deze heerlijke frisse limonade, is heerlijk om te drinken op een zomerse dag. Lees hier verder: Braziliaanse limonade

Kruidige pompoensoep
Recept: Kruidige pompoensoep

Pompoensoep met slagroom en pompoenpitten. Lees hier verder: Kruidige pompoensoep

Ga terug naar alle koolhydraatarme recepten

low carb recepten