Kabeljauw met chorizo creme en knolselderijpuree
Dit ga je klaarmaken:
Recept beschrijving
Kabeljauw met chorizo crème en knolselderijpuree, dit heerlijke feestelijke recept is een feest op je tafel! Verras je gasten met die lekkere recept met de Feestdagen of een andere speciale gelegenheid.
Benodigde ingrediënten voor 4 personen
- 4 kabeljauw filets (± 500 gram)
- 1 paprika
- 70 gram zongedroogde tomaten
- 1 rode ui
- 5 gram peterselie
- 1 teen knoflook
- Olie of boter om in te bakken
- Peper en zout
Chorizo crème
- 100 gram chorizo
- 50 gram slagroom
- 1 sjalot
- 1 eetlepel roomboter
- Peper en zout
Knolselderijpuree
- 2 stuks knolselderij
- 40 gram roomboter
- 25 slagroom
- 5 gram bieslook
- Peper en zout
Bereiding
- Snijd de paprika in zo klein mogelijke blokjes, snipper de ui en snijd de zongedroogde tomaten ook in kleine stukjes. Hak de peterselie grof en pers de teen knoflook fijn.
- Verwarm een kleine koekenpan met een beetje olie of boter en stoof hierin de stukjes paprika, ui, zongedroogde tomaat en knoflook op laag vuur. Laat dit op zacht vuur doorgaren tot het een zacht ‘prutje’ is geworden en voeg op het einde de verse peterselie, peper en zout toe.
- Schil en snijd ondertussen de knolselderij in kleine blokjes. Kook de blokjes in ongeveer 10 minuten gaar, giet af en houd een beetje kookvocht apart.
- Verwarm een koekenpan met een klein beetje roomboter en bak de knolselderijblokjes rondom aan voor extra smaak aan de puree.
- Als de blokjes rondom aangebakken zijn, prak je ze fijn met een stamper of gebruik een staafmixer. Voeg de roomboter, slagroom en peper en zout naar smaak toe en kijk of je nog wat kookvocht wilt toevoegen. Hak de verse bieslook alvast fijn.
- Snijd de chorizo in kleine blokjes en snipper de sjalot fijn. Bak in een koekenpan de sjalot aan met een beetje roomboter, als deze glazig begint te worden voeg je de chorizo toe en bak 2 minuten mee.
- Doe de gebakken sjalot en chorizo samen met de slagroom, roomboter en peper en zout in een blender of andere keukenmachine en maal fijn.
- Verwarm ondertussen een koekenpan met roomboter en bak hierin de kabeljauwfilets gaar.
- Verdeel de chorizo crème over 4 borden en bedek hiermee de bodem van een (diep) bord, leg hierop een metalen kookring en maak een mooie toren van de knolselderijpuree.
- Vervolgens leg je daarop de gebakken kabeljauwfilet en daarop de gestoofde groenten. Garneer met de verse bieslook en eet smakelijk!
Voedingswaarden per persoon
- Kcal 518
- Koolhydraten 18.5 gram
- Vetten 30.9 gram
- Eiwitten 34 gram
- Vezels 15 gram
Tip voor variatie:
Ook lekker met een gebraden kippendij, biefstuk of een ander stukje vis naar keuze.
Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Bekijk dan mijn kookboeken of kijk eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Koken met Lisa
Vind je dit een lekker recept? Deel het met je vrienden:
Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:
Recept: Courgetti met pesto en kipgehaktballen
Courgetti is het perfecte alternatief voor spaghetti! Het is koolhydraatarm, glutenvrij en zit vol vitamines. Met een spiraalsnijder kun je dunne slierten maken.
Lees hier verder: Courgetti met pesto en kipgehaktballen
Recept:
Recept: Vette Choco Cake
Ja wie wil dat nou niet.. een lekkere dikke plak vette cake die proeft naar een brownie en ook nog keto is.
Lees hier verder: Vette Choco Cake
Ga terug naar alle koolhydraatarme recepten