logo mobiel

Marshmallows shortbread

Dit ga je klaarmaken:

Marshmallows shortbread

Recept beschrijving

Kijk eens wat een voor heerlijks ik gemaakt heb! Een vriendin van me liet me een filmpje zien van deze shortbreads, maar dan niet kha en bracht me op het idee dit wel zo te maken. Dus ik zou Kim niet zijn als ik niet gelijk de keuken in dook en deze heerlijke bars kha proberen te maken. En wauw ze zijn in 1 keer goed gelukt. En ook nog eens super lekker.

Benodigde ingrediënten voor 20 stuks

Bodem

Karamel laag

  • 140 gram slagroom
  • 60 gram roomboter ongezouten
  • 40 gram erythritol (webshop)
  • 40 gram kha karamelsaus
  • 7 druppels toffee flavor drops
  • snufje zout

Marshmallow laag

  • 150 gram kha marshmallows

Chocolade topping

  • 80 gram kha fondant chocolade
  • 40 gram kha witte chocolade
  • 25 gram kokosolie

Bereiding

  1. Bodem: Verwarm de oven voor op 180 graden. Smelt de roomboter in een pannetje op laag vuur. Voeg hieraan de droge ingrediënten toe en meng tot een deeg. Bekleed een brownie bakvorm met bakpapier en duw hier het deeg in uit. Zet voor 14 minuten in de oven en laat daarna afkoelen.
  2. Caramel laag: Doe alles in een pannetje en laat pruttelen en roer wel elke keer goed door elkaar met een garde. Dit doe je ongeveer 15 minuten totdat je een s in de karamelsaus kunt schrijven. Daarna schenk je het over de afgekoelde bodem en zet je het voor 30 minuten in de koelkast tot de karamellaag gestold is.
  3. Marshmallow laag: Doe de marshmallows in een kom en smelt ze in de magnetron gedurende 1-2 minuten tot ze gerezen en opgeblazen zijn. Roer de marshmallows en lepel ze dan boven op de karamel. Gebruik de achterkant van de lepel om het uit te drukken. Het wordt erg plakkerig! Zet in de koelkast terwijl je de chocolade topping maakt.
  4. Chocolade topping: Smelt de melkchocolade in een pannetje met 15 gram kokosolie en schenk daarna over de marshmallow laag. Smelt de witte chocolade met de andere 10 gram kokosolie in een ander pannetje en schenk deze in strepen over de bruine chocolade en maak vervolgens een patroon naar keuze met een satéprikker.

Voedingswaarden per stukje

  • Kcal 190
  • Koolhydraten 1.8 gram
  • Vetten 16.2 gram
  • Eiwitten 2.9 gram


Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Bekijk dan mijn kookboeken of kijk eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Koken met Lisa

Vind je dit een lekker recept? Deel het met je vrienden:

Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:

Koolhydraatarm dieet tijdens de zwangerschap
Koolhydraatarm dieet tijdens de zwangerschap

Een zwangerschap met diabetes en het koolhydraatarm dieet is een hele uitdaging met alle lichamelijke en hormonale kwaaltjes die op je af komen. Lees hier verder: Koolhydraatarm dieet tijdens de zwangerschap

Medische aandoeningen en het koolhydraatarm dieet
Medische aandoeningen en het koolhydraatarm dieet

Heb je hormoonproblemen, hoge bloeddruk, nierproblemen of last van je schildklier dan kun je het koolhydraatarm dieet prima volgen met deze tips. Lees hier verder: Medische aandoeningen en het koolhydraatarm dieet

Gevulde kipfilet met roomvulling
Recept: Gevulde kipfilet met roomvulling

Mijn kip cheddar recept is het populairste recept van mijn website. Nu heb ik een soortgelijk recept met een romige vulling gemaakt. Houd je van kip? Dan is deze combinatie met roomkaas en spinazie, zeker wat voor jou! Ook eenvoudig vooraf te bereide Lees hier verder: Gevulde kipfilet met roomvulling

Ga terug naar alle koolhydraatarme recepten

low carb recepten