logo mobiel

Marshmallows shortbread

Dit ga je klaarmaken:

Marshmallows shortbread

Recept beschrijving

Kijk eens wat een voor heerlijks ik gemaakt heb! Een vriendin van me liet me een filmpje zien van deze shortbreads, maar dan niet kha en bracht me op het idee dit wel zo te maken. Dus ik zou Kim niet zijn als ik niet gelijk de keuken in dook en deze heerlijke bars kha proberen te maken. En wauw ze zijn in 1 keer goed gelukt. En ook nog eens super lekker.

Benodigde ingrediënten voor 20 stuks

Bodem

Karamel laag

  • 140 gram slagroom
  • 60 gram roomboter ongezouten
  • 40 gram erythritol (webshop)
  • 40 gram kha karamelsaus (webshop)
  • 7 druppels toffee flavor drops
  • snufje zout

Marshmallow laag

  • 150 gram kha marshmallows

Chocolade topping

Bereiding

  1. Bodem: Verwarm de oven voor op 180 graden. Smelt de roomboter in een pannetje op laag vuur. Voeg hieraan de droge ingrediënten toe en meng tot een deeg. Bekleed een brownie bakvorm met bakpapier en duw hier het deeg in uit. Zet voor 14 minuten in de oven en laat daarna afkoelen.
  2. Caramel laag: Doe alles in een pannetje en laat pruttelen en roer wel elke keer goed door elkaar met een garde. Dit doe je ongeveer 15 minuten totdat je een s in de karamelsaus kunt schrijven. Daarna schenk je het over de afgekoelde bodem en zet je het voor 30 minuten in de koelkast tot de karamellaag gestold is.
  3. Marshmallow laag: Doe de marshmallows in een kom en smelt ze in de magnetron gedurende 1-2 minuten tot ze gerezen en opgeblazen zijn. Roer de marshmallows en lepel ze dan boven op de karamel. Gebruik de achterkant van de lepel om het uit te drukken. Het wordt erg plakkerig! Zet in de koelkast terwijl je de chocolade topping maakt.
  4. Chocolade topping: Smelt de melkchocolade in een pannetje met 15 gram kokosolie en schenk daarna over de marshmallow laag. Smelt de witte chocolade met de andere 10 gram kokosolie in een ander pannetje en schenk deze in strepen over de bruine chocolade en maak vervolgens een patroon naar keuze met een satéprikker.

Voedingswaarden per stukje

  • Kcal 190
  • Koolhydraten 1.8 gram
  • Vetten 16.2 gram
  • Eiwitten 2.9 gram


Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Bekijk dan mijn kookboeken of kijk eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Koken met Lisa

Vind je dit een lekker recept? Deel het met je vrienden:

Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:

Mayke viel bijna 9 kilo af met koolhydraatarme recepten
Mayke viel bijna 9 kilo af met koolhydraatarme recepten

Mayke viel 8,6 kilo af met koolhydraatarme recepten en heeft een nieuw doel gesteld van 80 kilo. In de ochtend eet ik vaak een ei. Rond 10 uur eet ik dan wat rood fruit. Tussen de middag yoghurt of kwark. Lees hier verder: Mayke viel bijna 9 kilo af en heeft nu geen ontstekingen meer aan haar gewrichten én minder migraine

Wilma is ruim 20 kilo afgevallen met koolhydraatarm eten
Wilma is ruim 20 kilo afgevallen met koolhydraatarm eten

Wilma is begonnen met diëten in haar vroege twintiger jaren. Na een paar jaar lukte het niet om de kilo's eraf te houden. Na een waarschuwing van haar huisarts is ze koolhydraatarm gaan eten en heeft ze inmiddels al 21 kilo afgevallen. Lees hier verder: Wilma van EschWilma woog 105 en is ruim 20 kilo afgevallen met haar koolhydraatarm eetpatroon

Speculoos cakerol
Recept: Speculoos cakerol

Deze lekkere speculoos cakerol is simpel om te maken en heerlijk om te eten! Lees hier verder: Speculoos cakerol

Ga terug naar alle koolhydraatarme recepten

low carb recepten