logo mobiel

Koolhydraatarme aardbeientaart

Dit ga je klaarmaken:

Koolhydraatarme aardbeientaart

Recept beschrijving

Deze koolhydraatarme aardbeientaart ziet er niet alleen super lekker uit, maar smaakt ook heerlijk. Een gegarandeerd succes! In dit recept heb ik gebruik gemaakt van erythritol en amandelmeel, hierdoor is dit recept suikervrij en koolhydraatarm. Zo kun je op een gezonde manier genieten van een heerlijk stukje taart.

Benodigde ingrediënten voor 10 taartpunten

Bodem

  • 220 gram amandelmeel (webshop)
  • 65 gram roomboter 
  • 60 gram erythritol (webshop)
  • 2 kleine eieren
  • 1 mespuntje vanillepoeder (webshop) of 1 theelepel extract.
  • Snufje zout

Roomlaag

  • 250 ml slagroom
  • 60 gram erythritol (webshop)
  • 4 eidooiers
  • 2 blaadjes gelatine
  • 1 mespuntje vanillepoeder (webshop)

Topping

  • 150 gram aardbeien
  • Erythritol poedersuiker (webshop)

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 170 graden. 
  2. Maak eerst de bodem. Laat de roomboter op kamertemperatuur komen. Meng de zachte boter met de erythritol, zodat het lekker romig wordt. Voeg vervolgens de eieren toe en klop het luchtig. Voeg dan de rest van de ingrediënten toe. 
  3. Pak nu een springvorm van 18-20 cm en verdeel het deeg voor de bodem daarin. Zorg dat de rand minimaal 2-3 cm opstaand is, zodat de room er straks goed in blijft zitten.
  4. Bak de bodem nu 20-30 minuten in de oven (afhankelijk van de oven), kijk na 20 minuten of de randjes niet te bruin zijn, anders kun je de randjes ook even afdekken met aluminiumfolie. Laat de bodem afkoelen en maak nu de roomlaag.
  5. Splits de eieren en meng de eidooiers met een scheutje slagroom in een kom en klop dit los. Leg 2 gelatineblaadjes in een bakje met koud water en laat even liggen.
  6. Doe de rest van de slagroom in een pannetje en warm het op. Voeg de erythritol toe, laat smelten en blijf roeren! Voeg nu langzaam de eidooiers toe en blijf kloppen met een vork of garde tot het dik begint te worden. Voeg als laatste de gelatine toe en roer tot dit is opgelost. Als de room dik genoeg is, haal van het vuur af en giet het in een schaaltje. Dek af met wat folie anders krijg je vellen op de room.
  7. Als de room niet meer zo heet is en de bodem is afgekoeld, giet de room over de bodem en zet minimaal 2-3 uur in de koelkast.
  8. Garneer met verse aardbeien en erythritol poedersuiker!

Voedingswaarden per taartpunt

  • Kcal 320
  • Koolhydraten 2.5 gram
  • Vetten 29.9 gram
  • Eiwitten 8.9 gram
  • Vezels 2.4 gram

Tip voor variatie:

Je kunt deze taart natuurlijk ook met ander rood fruit maken!


Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Bekijk dan mijn kookboeken of kijk eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Koken met Lisa

Vind je dit een lekker recept? Deel het met je vrienden:

Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:

Courgetti bolognese
Recept: Courgetti bolognese

Italiaans blijft toch bij veel mensen favoriet en al is pasta geen optie, dat wil niet zeggen dat je niet heerlijk Italiaans kan eten. Een goed voorbeeld hiervan is deze courgetti bolognese, echt verrukkelijk! Lees hier verder: Courgetti bolognese

Koolhydraatarme crackers met kaas ei en roomkaas
Recept: Koolhydraatarme crackers met kaas ei en roomkaas

Lekkere koolhydraatarme crackers belegd met kaas, ei en roomkaas Lees hier verder: Koolhydraatarme crackers met kaas ei en roomkaas

Koolhydraatarme rendang
Recept: Koolhydraatarme rendang

Heerlijke koolhydraatarme rendang met zoetzure komkommer, bloemkoolrijst en sperziebonen. Lees hier verder: Koolhydraatarme rendang

Ga terug naar alle koolhydraatarme recepten

low carb recepten