logo mobiel

Oranje tompouce cakerol

Dit ga je klaarmaken:

Oranje tompouce cakerol

Recept beschrijving

Super leuk voor Koningsdag deze Oranje tompouce cakerol! Lekker voor jezelf of voor gasten.

Benodigde ingrediënten voor 1 cakerol/16 plakjes

Cakerol 

  • 4 eieren (M/L)
  • 35 gram whey vanille (webshop)
  • 60 gram Skyr naturel
  • 60 gram erythritol poeder (webshop) 
  • 1 theel. vanille aroma
  • 1 theel. bakpoeder (webshop)
  • Snufje zout

Roomvulling 

  • 300 gram high proteïne vanille pudding
  • 30 gram jell-o vanille sugar free

Slagroom vulling 

  • 100 gram slagroom ongeslagen
  • 50 gram mascarpone 
  • 30 gram erythritol poeder (webshop)

Topping 

  • 100 gram witte chocolade low carb (webshop)
  • 10 gram kokosolie
  • Oranje kleurstof
  • Optioneel: extra slagroom

Bereiding

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden.
  2. Cakerol: scheidt het eigeel van het eiwit. Doe het eigeel in een kom en het eiwit in een andere kom om te mixen. Voeg bij de eiwitten de erythritol poeder toe en mix tot je lange pieken eruit kan trekken. Voeg de rest van de ingrediënten toe aan de andere kom met het eigeel. Voeg daarna de eiwit bij het eigeel mengsel en spatel er voorzichtig doorheen zodat het goed luchtig blijft. Schenk het beslag nu op een ingevet bakpapier en spreid uit tot een vierkant. Zet voor 8 à 10 minuten in de oven en laat daarna volledig afkoelen.
  3. Room vulling: meng met een handmixer de ingrediënten voor de room door elkaar. Leg de cakerol ondersteboven op een ander bakpapiertje en smeer in met de roomvulling.
  4. Slagroom vulling: klop de slagroom met de erythritol poeder op d.m.v. een  elektrische mixer. Voeg de laatste minuut de mascarpone toe. Smeer 2/3 deel ervan over de roomvulling.
  5. Rol de cake op voorzichtig want het is breekbaar en bewaar in de koelkast in vershoudfolie.
  6. Topping: smelt de witte chocolade au-bain-marie met de kokosolie en voeg hier oranje kleurstof aan toe.
  7. Schenk over de bovenkant van de cakerol heen zodra deze goed stijf is geworden in de koelkast. Strijk glad en zet weer in de koelkast om uit te harden. Gebruik nu 1/3 deel slagroom om een mooie streep in het midden te maken.

Voedingswaarden per plakje

  • Kcal 109
  • Koolhydraten 2.2 gram
  • Vetten 8 gram
  • Eiwitten 6.7 gram


Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Bekijk dan mijn kookboeken of kijk eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Koken met Lisa

Vind je dit een lekker recept? Deel het met je vrienden:

Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:

Tomatensoep met basilicum
Recept: Tomatensoep met basilicum

Tomatensoep met basilicum gemaakt met heerlijke rijpe (tros)tomaten Lees hier verder: Tomatensoep met basilicum

Mozzarella met tomaat en sla
Recept: Mozzarella met tomaat en sla

Een snel koolhydraatarm recept met mozarella, tomaat, sla en verse basilicum. Heerlijk als ontbijt of lunch Lees hier verder: Mozzarella met tomaat en sla

Ilse afvallen voor en na
Ilse afvallen voor en na

Volg Aida's transformatie over hoe ze ruim 10 kilo af is gevallen met een koolhydraatarm dieet. Lees haar persoonlijke verhaal en haar strategieën voor succes en haar favoriete tussendoortjes. Lees hier verder: AidaViel ruim 10 kilo af met koolhydraatarme voeding

Ga terug naar alle koolhydraatarme recepten

low carb recepten