logo mobiel

Oranje tompouce cakerol

Dit ga je klaarmaken:

Oranje tompouce cakerol

Recept beschrijving

Super leuk voor Koningsdag deze Oranje tompouce cakerol! Lekker voor jezelf of voor gasten.

Benodigde ingrediënten voor 1 cakerol/16 plakjes

Cakerol 

4 eieren (M/L)

35 gram whey vanille (webshop)

60 gram Skyr naturel

60 gram erythritol poeder (webshop) 

1 theel. vanille aroma

1 theel. bakpoeder (webshop)

Snufje zout

Roomvulling 

300 gram high proteïne vanille pudding

30 gram jell-o vanille sugar free

Slagroom vulling 

100 gram slagroom ongeslagen

50 gram mascarpone 

30 gram erythritol poeder (webshop)

Topping 

100 gram witte chocolade low carb

10 gram kokosolie

Oranje kleurstof

Optioneel: extra slagroom

Bereiding

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden.
  2. Cakerol: scheidt het eigeel van het eiwit. Doe het eigeel in een kom en het eiwit in een andere kom om te mixen. Voeg bij de eiwitten de erythritol poeder toe en mix tot je lange pieken eruit kan trekken. Voeg de rest van de ingrediënten toe aan de andere kom met het eigeel. Voeg daarna de eiwit bij het eigeel mengsel en spatel er voorzichtig doorheen zodat het goed luchtig blijft. Schenk het beslag nu op een ingevet bakpapier en spreid uit tot een vierkant. Zet voor 8 à 10 minuten in de oven en laat daarna volledig afkoelen.
  3. Room vulling: meng met een handmixer de ingrediënten voor de room door elkaar. Leg de cakerol ondersteboven op een ander bakpapiertje en smeer in met de roomvulling.
  4. Slagroom vulling: klop de slagroom met de erythritol poeder op d.m.v. een  elektrische mixer. Voeg de laatste minuut de mascarpone toe. Smeer 2/3 deel ervan over de roomvulling.
  5. Rol de cake op voorzichtig want het is breekbaar en bewaar in de koelkast in vershoudfolie.
  6. Topping: smelt de witte chocolade au-bain-marie met de kokosolie en voeg hier oranje kleurstof aan toe.
  7. Schenk over de bovenkant van de cakerol heen zodra deze goed stijf is geworden in de koelkast. Strijk glad en zet weer in de koelkast om uit te harden. Gebruik nu 1/3 deel slagroom om een mooie streep in het midden te maken.

Voedingswaarden per plakje

  • Kcal 109
  • Koolhydraten 2.2 gram
  • Vetten 8 gram
  • Eiwitten 6.7 gram


Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Bekijk dan mijn kookboeken of kijk eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Koken met Lisa

Vind je dit een lekker recept? Deel het met je vrienden:

Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:

Vezels en het koolhydraatarm dieet
Vezels en het koolhydraatarm dieet

Vezels zijn zeer belangrijk binnen het koolhydraatarm dieet voor een goede werking van je darmen. Wat je mindert in koolhydraten vul je deels op met eiwitten, vezels en vetten. Lees hier verder: Waarom vezels zo belangrijk zijn binnen het koolhydraatarm dieet

Koolhydraatarm fruit
Koolhydraatarm fruit

Veel fruit bevat relatief veel suiker en koolhydraten, behalve koolhydraatarm fruit zoals aardbeien, blauwe bessen en de volgende fruitsoorten bevatten allemaal weinig koolhydraten. Lees hier verder: Koolhydraatarm fruit - Een overzicht van fruit met weinig koolhydraten

Salade met groene asperges en bacon
Recept: Salade met groene asperges en bacon

Salade met zalm, groene asperges en bacon. Lees hier verder: Salade met groene asperges en bacon

Ga terug naar alle koolhydraatarme recepten

low carb recepten