Kip madras met broccolirijst
Dit ga je klaarmaken:
Recept beschrijving
Vroeger at ik vaak de kip madras van een Knorr pakket, vond die zo lekker hé. Ik kook al jaren nauwelijks uit pakjes en zakjes en natuurlijk ook zelden rijst meer, dus heb een koolhydraatarme kip madras voor jullie gemaakt. Ik vond m echt goed in de buurt komen van het Knorr pakket, dus deze komt vaker op het menu.
Benodigde ingrediënten voor 3 personen
- 400 gram broccolirijst
- 400 gram kippendijfilet
- 2 paprika's
- 2 tomaten
- 1 ui
- 150 gram crème fraîche
- Boter of olijfolie om in te bakken
Marinade kip madras
- 100 gram yoghurt
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 2 theelepels komijnpoeder
- 2 theelepels kerriepoeder
- 1 theelepel gember (poeder of vers geraspt)
- 2 theelepels paprikapoeder
- 0,5 theelepel cayennepeper of chilivlokken
- 1 theelepel uienpoeder
- 1 eetlepels verse of gedroogde peterselie
- Scheut olijfolie
- Peper en zout
Bereiding
- Meng alles voor de kruidenmix door elkaar in een ruime kom (kip komt er ook nog bij later).
- Snijd de kippendijen in kleine blokjes en voeg deze bij het kruidenmengsel en laat even marineren, hoe langer hoe beter! Ik laat hem het liefst een dag staan, maar je kunt het ook meteen bakken hoor.
- Snijd de ui, paprika en tomaat in kleine stukjes.
- Verwarm twee koekenpannen met olie of boter en bak in de ene pan de paprika en ui en in de andere pan de kipfilet met marinade. Als de paprika en ui bijna gaar zijn, voeg je nog de tomatenblokjes toe en bak kort mee. Vervolgens doe je de groenten bij de pan met kip en roer alles goed door elkaar.
- In de lege koekenpan, bak je nu kort de broccoli rijst in een beetje olijfolie.
- Voeg nu de crème fraîche toe aan de kip madras en meng goed door elkaar.
- Serveer de kip madras samen met de broccolirijst en eet smakelijk!
Voedingswaarden per persoon
- Kcal: 497
- Khd: 11,2 gram
- Vetten: 33,7 gram
- Eiwit: 33,4 gram
- Vezels: 7,1 gram
Tip voor variatie:
Als je koolhydraatbeperkt eet kun je nog een groene appel in kleine blokjes snijden en deze erbij serveren. Dit recept is ook heerlijk om te maken in de slowcooker. Je kunt de kip voorbakken, maar dit hoeft niet. Stop alle ingrediënten behalve de crème fraiche in de slowcooker en zet 4 uur op low. Het laatste half uur voeg je de crème fraiche toe.
Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Bekijk dan mijn kookboeken of kijk eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Koken met Lisa
Vind je dit een lekker recept? Deel het met je vrienden:
Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:
Recept: Halloween mini pumpkin pies
Deze ontzettende leuke Halloween mini pumpkin pies, zien er niet alleen fantastisch uit, maar zijn ook heerlijk om te eten!
Lees hier verder: Halloween mini pumpkin pies
Recept: Gebakken ei met groente en ham
Een eenvoudig koolhydraatarm recept, gebakken ei met groente en ham. Ideaal als snel ontbijt, meenemen als lunch en vele variaties mogelijk met een omelet
Lees hier verder: Gebakken ei met groente en ham
Recept: Koolhydraatarme wafels
Koolhydraatarme wafels zijn heerlijk en zo gemaakt, je kan er eindeloos mee variëren als ontbijt, lunch, tussendoortje of als toet, mogelijkheden genoeg!
Lees hier verder: Koolhydraatarme wafels
Ga terug naar alle koolhydraatarme recepten