logo mobiel

Speculaas ster cake

Dit ga je klaarmaken:

Speculaas ster cake

Recept beschrijving

Feestelijke speculaas ster cake, leuk om te maken en heerlijk om te eten met de Feestdagen of gewoon zomaar! 

Benodigde ingrediënten voor 1 cake/12 plakjes 

Vanillecake

  • 4 eieren
  • 65 gram erythritol (webshop)
  • 50 gram roomkaas
  • 50 gram roomboter ongezouten
  • 1 theel. vanille aroma
  • 1 eetl. bakpoeder (webshop)
  • Snufje zout
  • 200 gram amandelmeel (webshop)

Speculaascake 

  • 5 eieren
  • 200 gram amandelmeel (webshop)
  • 100 gram Sukrin gold
  • 50 gram roomkaas
  • 50 gram roomboter ongzouten
  • 1 eetl. bakpoeder (webshop)
  • 1 theel. vanille aroma
  • Snufje zout
  • 1 theel. kaneelpoeder (webshop)
  • 2 eetl. speculaas kruiden
  • 65 gram low carb speculoos pasta

Eventueel als topping

Bereiding

  1. Vanille cake: verwarm de oven voor op 175 graden. Klop de eieren samen met de erythritol luchtig op. Smelt de roomboter samen met de roomkaas in een pannetje op laag vuur en voeg deze vervolgens toe aan het eimengsel. Voeg daarna ook het amandelmeel, bakpoeder, vanille aroma en snufje zout toe aan het eimengsel.
  2. Bekleed je cakevorm met bakpapier of vet in met bakspray en schenk je beslag in je bakvorm. Zet voor 30 à 35 minuten in de oven en laat daarna volledig afkoelen. Snijdt de cake in plakken en steek hier sterren uit met een stervormpje.
  3. Speculaas cake: doe precies hetzelfde als bij de vanillecake (i.p.v. erythritol gebruik je deze keer Sukrin gold) en voeg alleen als extra de speculaaskruiden, kaneelpoeder en speculoos pasta toe, deze laatste smelt je, voor je het toevoegt, even in een pannetje tot het vloeibaar is.
  4. Spray je bakvorm weer in of bekleed met bakpapier en schenk een laagje van het speculaas beslag erin en doe op beide kop z'n kanten ook een beetje beslag omhoog op de rand. Doe de uitgestoken sterren in het midden in 1 rechte strook allemaal tegen elkaar aan. Schenk het speculaas beslag hier overheen en zet voor 40 à 45 minuten in de oven en laat volledig afkoelen.
  5. Je kunt ervoor kiezen om nog gesmolten speculoos pasta eroverheen te schenken en hier mini kruidnootjes en verkruimelde speculoos koekjes overheen te strooien. Als je nu je cake in plakken snijdt heb je in het midden een lichte ster ⭐️

Voedingswaarden per plakje (60 gram)

  • Kcal 189
  • Koolhydraten 2.5 gram
  • Vetten 16.3 gram
  • Eiwitten 7.7 gram


Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Bekijk dan mijn kookboeken of kijk eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Koken met Lisa

Vind je dit een lekker recept? Deel het met je vrienden:

Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:

Zwanger en diabetes
Zwanger en diabetes

Een zwangerschap in combinatie met diabetes en het koolhydraatarm dieet is een hele uitdaging met alle lichamelijke en hormonale kwaaltjes die op je af komen. Lees hier verder: Zwanger en diabetes

Chocolade muffins
Recept: Chocolade muffins

Deze overheerlijke chocolade muffins zijn simpel om te maken en zo lekker dat ze op zijn voordat je er erg in hebt. Lees hier verder: Chocolade muffins

Rosbief carpaccio met sla, dressing en parmezaanse
Recept: Rosbief carpaccio met sla, dressing en parmezaanse

Een heerlijk eenvoudig koolhydraatarm recept, gebakken ei met groente en ham. Ideaal als snel ontbijt, meenemen als lunch en vele variaties mogelijk Lees hier verder: Rosbief carpaccio met sla, dressing en parmezaanse kaas

Ga terug naar alle koolhydraatarme recepten

low carb recepten