Speculaas ster cake

Recept beschrijving

Feestelijke speculaas ster cake, leuk om te maken en heerlijk om te eten met de Feestdagen of gewoon zomaar! 

Door: Kim @ https://www.koolhydraatarmdieet.nl/
recepten/speculaas-ster-cake

Benodigde ingrediënten voor 1 cake/12 plakjes 

Vanillecake

  • 4 eieren 
  • 65 gram erythritol (webshop)
  • 50 gram roomkaas
  • 50 gram roomboter ongezouten
  • 1 theel. vanille aroma
  • 1 eetl. bakpoeder (webshop)
  • Snufje zout
  • 200 gram amandelmeel (webshop)

Speculaascake 

  • 5 eieren
  • 200 gram amandelmeel (webshop) 
  • 100 gram Sukrin gold 
  • 50 gram roomkaas
  • 50 gram roomboter ongzouten
  • 1 eetl. bakpoeder (webshop)
  • 1 theel. vanille aroma
  • Snufje zout
  • 1 theel. kaneelpoeder (webshop)
  • 2 eetl. speculaas kruiden
  • 65 gram low carb speculoos pasta 

Eventueel als topping

  • Low carb speculoos pasta 
  • Low carb speculoos koekjes

Bereiding

  1. Vanille cake: verwarm de oven voor op 175 graden. Klop de eieren samen met de erythritol luchtig op. Smelt de roomboter samen met de roomkaas in een pannetje op laag vuur en voeg deze vervolgens toe aan het eimengsel. Voeg daarna ook het amandelmeel, bakpoeder, vanille aroma en snufje zout toe aan het eimengsel.
  2. Bekleed je cakevorm met bakpapier of vet in met bakspray en schenk je beslag in je bakvorm. Zet voor 30 à 35 minuten in de oven en laat daarna volledig afkoelen. Snijdt de cake in plakken en steek hier sterren uit met een stervormpje.
  3. Speculaas cake: doe precies hetzelfde als bij de vanillecake (i.p.v. erythritol gebruik je deze keer Sukrin gold) en voeg alleen als extra de speculaaskruiden, kaneelpoeder en speculoos pasta toe, deze laatste smelt je, voor je het toevoegt, even in een pannetje tot het vloeibaar is.
  4. Spray je bakvorm weer in of bekleed met bakpapier en schenk een laagje van het speculaas beslag erin en doe op beide kop z'n kanten ook een beetje beslag omhoog op de rand. Doe de uitgestoken sterren in het midden in 1 rechte strook allemaal tegen elkaar aan. Schenk het speculaas beslag hier overheen en zet voor 40 à 45 minuten in de oven en laat volledig afkoelen.
  5. Je kunt ervoor kiezen om nog gesmolten speculoos pasta eroverheen te schenken en hier mini kruidnootjes en verkruimelde speculoos koekjes overheen te strooien. Als je nu je cake in plakken snijdt heb je in het midden een lichte ster ⭐️

Voedingswaarden per plakje (60 gr)

  • Kcal 189
  • KHD 2.5 gr
  • Vetten 16.3 gr
  • Eiwitten 7.7 gr

Probeer ook eens deze andere recepten van Lisa

Watermeloen pizza

Watermeloen pizza

Een watermeloen pizza is eenvoudig te maken en lekker. Deze versie is koolhydraatarm en dus geschikt in het koolhydraatarm dieet

Berry crumble bars

Berry crumble bars

Rood fruit liefhebbers opgelet, want deze berry crumble bars zijn echt jummie!!

Slabootjes met tonijnsalade

Slabootjes met tonijnsalade

Zoek je nog een origineel koolhydraatarm recept met veel eiwitten en laag in calorieen? Probeer dan eens deze Slabootjes met tonijnsalade.

Zelfgebakken koolhydraatarme bagels

Zelfgebakken koolhydraatarme bagels

Deze heerlijke bagels vind je in boek 1 blz. 44 en kan je ook invriezen, zo heb je altijd een lekkere bagel voor je ontbijt of lunch, lekker met bijvoorbeeld roomkaas en zalm of ander beleg.

Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Kijk dan eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Facebook.com/kokenmetlisa