Koolhydraatarme monchoutaart
Dit ga je klaarmaken:
Recept beschrijving
Heb je wel eens zin in een stukje taart zonder een bak suiker binnen te krijgen.. Nou dan ben je niet de enige! Probeer dan eens dit heerlijke recept voor een koolhydraatarme monchoutaart.
Benodigde ingrediënten voor 12 stukken
Bodem
- 120 gram amandelmeel
- 50 gram roomboter
- 30 gram erythritol
- 1 theelepel koekkruiden
- Snuf zout
Monchouvulling
- 250 gram slagroom
- 200 gram monchou
- 60 gram erythritolpoedersuiker
- 4 blaadjes gelatine
- 1 theelepel vanillepoeder/aroma
- 50 ml water
Topping
- 200 gram bosvruchten (diepvries)
- 20 gram erythitol
- 2 gelatine blaadjes
- 1 theelepel vanillepoeder/aroma
Bereiding
- Verwarm de oven op 170 graden en zorg dat de roomboter op kamertemperatuur is. Meng alle ingrediënten van de bodem door elkaar, maak hier een deegbal van en zet 15 minuten in de koelkast, zo wordt de roomboter weer wat harden en is het deeg makkelijker te bewerken.
- Bekleed ondertussen een springvorm van ongeveer 20 centimeter met wat bakpapier. Als het deeg wat harder is geworden, verdeel je de deegbal over de bodem van de springvorm. Druk aan met de achterkant van een lepel. Bak de bodem ongeveer 15 minuten in een voorverwarmde oven en laat de bodem daarna afkoelen.
- Leg de gelatine blaadjes in een bakje met water en laat minimaal 5 minuten weken. Klop ondertussen de slagroom stijf samen met het erythritolpoedersuiker en vanillepoeder/aroma. Schep dit even in een andere kom en klop vervolgens de monchou luchtig.
- Verwarm een pannetje met 50 ml water en los hierin de gelatine blaadjes op. Voeg het water met de opgeloste gelatine bij de monchou en meng alles goed door elkaar.
- Meng vervolgens het monchoumengsel voorzichtig met de opgeklopte slagroom. Verdeel het mengsel bovenop de afgekoelde bodem en zet minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven.
- Daarna kun je de vruchtlaag maken. Verwarm de bosvruchten in een kleine steelpan en voeg de rest van de topping ingrediënten toe. Blijf goed roeren tot dat de gelatine blaadjes en de erythritol beide opgelost zijn. Pureer het mengsel met een staafmixer of prak een beetje, net wat je lekker vindt. Vervolgens giet je de topping bovenop de monchou taart en laat nog 1 uur opstijven voordat je de taart kunt aansnijden.
Voedingswaarden per persoon/portie
- Kcal: 228
- Koolhydraten 2 gram
- Vetten 21.8 gram
- Eiwitten: 5.1 gram
- Vezels: 1.3 gram
Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Bekijk dan mijn kookboeken of kijk eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Koken met Lisa
Vind je dit een lekker recept? Deel het met je vrienden:
Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:
Recept: Broccoli creme soep met walnoten
Dit broccolisoepje smaakt altijd goed! Makkelijk vooraf te maken en is snel klaar. Je kunt er een maaltijdsoep van maken door gerookte zalmsnippers toe te voegen of gerookte kip als je niet van zalm houdt.
Lees hier verder: Broccoli creme soep met walnoten
Inhoudsopgave lisa kookt koolhydraatarm
Koolhydraatarme groente
Ga terug naar alle koolhydraatarme recepten