logo mobiel

Koolhydraatarme monchoutaart

Dit ga je klaarmaken:

Koolhydraatarme monchoutaart

Recept beschrijving

Heb je wel eens zin in een stukje taart zonder een bak suiker binnen te krijgen. Nou dan ben je niet de enige! Probeer dan eens dit heerlijke recept voor een koolhydraatarme monchoutaart.

Benodigde ingrediënten voor 12 stukken

Bodem

  • 120 gram amandelmeel
  • 50 gram roomboter
  • 30 gram erythritol
  • 1 theelepel koekkruiden
  • Snuf zout

Monchou vulling

  • 250 gram slagroom
  • 200 gram monchou
  • 60 gram erythritol poedersuiker
  • 4 blaadjes gelatine
  • 1 theelepel vanillepoeder/aroma
  • 50 ml water

Topping

  • 200 gram bosvruchten (diepvries)
  • 20 gram erythritol
  • 2 gelatine blaadjes
  • 1 theelepel vanillepoeder/aroma

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 170 graden en zorg dat de roomboter op kamertemperatuur is. Meng alle ingrediënten van de bodem door elkaar, maak hier een deegbal van en zet 15 minuten in de koelkast, zo wordt de roomboter weer wat harder en is het deeg makkelijker te bewerken.
  2. Bekleed ondertussen een springvorm van ongeveer 20 centimeter met wat bakpapier. Als het deeg wat harder is geworden, verdeel je de deegbal over de bodem van de springvorm. Druk aan met de achterkant van een lepel. Bak de bodem ongeveer 15 minuten in een voorverwarmde oven en laat de bodem daarna afkoelen.
  3. Dan maak je de monchou vulling. Leg de gelatineblaadjes in een bakje met water en laat minimaal 5 minuten weken. Klop ondertussen de slagroom stijf samen met het erythritol poedersuiker en vanillepoeder/aroma. Schep dit even in een andere kom en klop vervolgens de monchou luchtig.
  4. Verwarm een pannetje met 50 ml water en los hierin de gelatine blaadjes op. Voeg het water met de opgeloste gelatine bij de monchou en meng alles goed door elkaar.
  5. Meng vervolgens het monchou mengsel voorzichtig met de opgeklopte slagroom. Verdeel het mengsel boven op de afgekoelde bodem en zet minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven.
  6. Daarna kun je de vruchtlaag maken. Verwarm de bosvruchten in een kleine steelpan en voeg de rest van de topping ingrediënten toe. Blijf goed roeren totdat de gelatine blaadjes en de erythritol beide opgelost zijn. Pureer het mengsel met een staafmixer of prak een beetje, net wat je lekker vindt. Vervolgens giet je de topping boven op de monchou taart en laat nog 1 uur opstijven voordat je de taart kunt aansnijden.

Voedingswaarden per persoon/portie

  • Kcal: 228
  • Koolhydraten 2 gram
  • Vetten 21.8 gram
  • Eiwitten: 5.1 gram
  • Vezels: 1.3 gram


Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Bekijk dan mijn kookboeken of kijk eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Koken met Lisa

Vind je dit een lekker recept? Deel het met je vrienden:

Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:

Meloen komkommer salade
Recept: Meloen komkommer salade

Heerlijke frisse meloen komkommer salade, lekker bij een bbq of zo als lunch. Lees hier verder: Meloen komkommer salade

Pita pizza
Recept: Pita pizza

Pizza! Wie houdt daar nu niet van. Deze overheerlijke pizza kan je als lunch of als diner maken. Ze zijn zo klaar en dan smullen maar. Lees hier verder: Pita pizza

Vetpercentage berekenen
Vetpercentage berekenen

Met deze tool kun je eenvoudig jouw vetpercentage berekenen op basis van je gewicht, buikomtrek, lengte en heupomtrek. Lees hier verder hoe je zelf je vetpercentage kunt meten. Lees hier verder: Vetpercentage berekenen op basis van gewicht, taille en lengte

Ga terug naar alle koolhydraatarme recepten

low carb recepten