logo mobiel

Koolhydraatarme monchoutaart

Door: Lisa

Dit ga je klaarmaken:

Koolhydraatarme monchoutaart

Recept beschrijving

Heb je wel eens zin in een stukje taart zonder een bak suiker binnen te krijgen.. Nou dan ben je niet de enige! Probeer dan eens dit heerlijke recept voor een koolhydraatarme monchoutaart.

Benodigde ingrediënten voor 12 stukken

Bodem

  • 120 gram amandelmeel
  • 50 gram roomboter
  • 30 gram erythritol
  • 1 theelepel koekkruiden
  • Snuf zout

Monchouvulling

  • 250 gram slagroom
  • 200 gram monchou
  • 60 gram erythritolpoedersuiker
  • 4 blaadjes gelatine
  • 1 theelepel vanillepoeder/aroma
  • 50 ml water

Topping

  • 200 gram bosvruchten (diepvries)
  • 20 gram erythitol
  • 1 gelatine blaadje
  • 1 theelepel vanillepoeder/aroma

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 170 graden en zorg dat de roomboter op kamertemperatuur is. Meng alle ingrediënten van de bodem door elkaar, maak hier een deegbal van en zet 15 minuten in de koelkast, zo wordt de roomboter weer wat harden en is het deeg makkelijker te bewerken.
  2. Bekleed ondertussen een spingvorm van ongeveer 20 centimeter met wat bakpapier. Als het deeg wat harder is geworden, verdeel je de deegbal over de bodem van de springvorm. Druk aan met de achterkant van een lepel. Bak de bodem ongeveer 15 minuten in een voorverwarmde oven en laat de bodem daarna afkoelen.
  3. Leg de gelatine blaadjes in een bakje met water en laat minimaal 5 minuten weken. Klop ondertussen de slagroom stijf samen met het erythritolpoedersuiker en vanillepoeder/aroma. Schep dit even in een andere kom en klop vervolgens de monchou luchtig.
  4. Verwarm een pannetje met 50 ml water en los hierin de gelatine blaadjes op. Voeg het water met de opgeloste gelatine bij de monchou en meng alles goed door elkaar.
  5. Meng vervolgens het monchoumengsel voorzichtig met de opgeklopte slagroom. Verdeel het mengsel bovenop de afgekoelde bodem en zet minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven.
  6. Daarna kun je de vruchtlaag maken. verwarm de bosvruchten in een kleine steelpan en voeg de rest van de topping ingrediënten toe. Blijf goed roeren tot dat het gelatine blaadje en de erythritol beide opgelost zijn. Pureer het mengsel met een staafmixer of prak een beetje, net wat je lekker vindt. Vervolgens giet je de topping bovenop de monchou taart en laat nog 1 uur opstijven voordat je de taart kunt aansnijden.

Voedingswaarden per persoon/portie

  • Kcal: 28
  • Koolhydraten 2 gram
  • Vetten 21.8 gram
  • Eiwitten: 5.1 gram
  • Vezels: 1.3 gram


Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Bekijk dan mijn kookboeken of kijk eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Koken met Lisa

Vind je dit een lekker recept? Deel het met je vrienden:

Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:

Gevulde courgette met paprika en gehakt
Recept: Gevulde courgette met paprika en gehakt

Dit eenvoudige koolhydraatarme recept bevat gehakt, paprika, ui, knoflook en andere ingredi¨nten. Dit is een voedzame en snelle maaltijd en vult goed! Lees hier verder: Gevulde courgette met gehakt

Lisa kookt koolhydraatarm 3 - Makkelijke en Snelle recepten
Lisa kookt koolhydraatarm 3 - Makkelijke en Snelle recepten

Lisa kookt koolhydraatarm 3 bevat meer dan 120 koolhydraatarme recepten die makkelijk en snel op tafel staan. Bij elk recept vind je een tip voor variatie en de macro's en kcal per portie. Lees hier verder: Lisa Kookt Koolhydraatarm 3 - Makkelijke én Snelle recepten

Koolhydraatarm diner recepten
Koolhydraatarm diner recepten

Koolhydraatarm diner inspiratie vind je hier van ovenschotel, tot wokgerecht of maaltijdsalade én nog 30 andere koolhydraatarme diner recepten. Lees hier verder: Koolhydraatarme diner recepten met tips voor variatie

Ga terug naar alle koolhydraatarme recepten

low carb recepten