Koolhydraatarme monchoutaart
Dit ga je klaarmaken:
Recept beschrijving
Heb je wel eens zin in een stukje taart zonder een bak suiker binnen te krijgen. Nou dan ben je niet de enige! Probeer dan eens dit heerlijke recept voor een koolhydraatarme monchoutaart.
Benodigde ingrediënten voor 12 punten
Bodem
- 120 gram amandelmeel (webshop)
- 50 gram roomboter
- 30 gram erythritol (webshop)
- 1 theelepel koekkruiden
- Snuf zout
Monchou vulling
Topping
- 200 gram bosvruchten (diepvries)
- 20 gram erythritol (webshop)
- 2 gelatineblaadjes
- 1 theelepel vanillepoeder/aroma
Bereiding
- Verwarm de oven op 170 graden en zorg dat de roomboter op kamertemperatuur is. Meng alle ingrediënten van de bodem door elkaar, maak hier een deegbal van en zet 15 minuten in de koelkast, zo wordt de roomboter weer wat harder en is het deeg makkelijker te bewerken.
- Bekleed ondertussen een springvorm van ongeveer 20 centimeter met wat bakpapier. Als het deeg wat harder is geworden, verdeel je de deegbal over de bodem van de springvorm. Druk aan met de achterkant van een lepel. Bak de bodem ongeveer 15 minuten in een voorverwarmde oven en laat de bodem daarna afkoelen.
- Dan maak je de monchou vulling. Leg de gelatineblaadjes in een bakje met water en laat minimaal 5 minuten weken. Klop ondertussen de slagroom stijf samen met het erythritol poeder en vanillepoeder/aroma. Schep dit even in een andere kom en klop vervolgens de monchou luchtig.
- Verwarm een pannetje met 50 ml water en los hierin de gelatineblaadjes op. Voeg het water met de opgeloste gelatine bij de monchou en meng alles goed door elkaar.
- Meng vervolgens het monchou mengsel voorzichtig met de opgeklopte slagroom. Verdeel het mengsel boven op de afgekoelde bodem en zet minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven.
- Daarna kun je de vruchtlaag maken. Verwarm de bosvruchten in een kleine steelpan en voeg de rest van de topping ingrediënten toe. Blijf goed roeren totdat de gelatineblaadjes en de erythritol beide opgelost zijn. Pureer het mengsel met een staafmixer of prak een beetje, net wat je lekker vindt. Vervolgens giet je de topping bovenop de monchoutaart en laat nog 1 uur opstijven voordat je de taart kunt aansnijden.
Voedingswaarden per punt
- Kcal: 228
- Koolhydraten 2 gram
- Vetten 21.8 gram
- Eiwitten: 5.1 gram
- Vezels: 1.3 gram
Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Bekijk dan mijn kookboeken of kijk eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Koken met Lisa
Vind je dit een lekker recept? Deel het met je vrienden:
Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:
Recept: Speculoos bites
Heerlijke speculoos bites voor de lekkere trek!
Lees hier verder: Speculoos bites
Recept: Komkommerschuitjes met beleg
Richtlijnen koolhydraatarm dieet
Deze richtlijnen van het koolhydraatarm dieet maken het voor jou makkelijker om een koolhydraatarme levensstijl op te bouwen.
Lees hier verder: Richtlijnen koolhydraatarm dieet
Ga terug naar alle koolhydraatarme recepten