Koolhydraatarme monchoutaart

Recept beschrijving

Heb je wel eens zin in een stukje taart zonder een bak suiker binnen te krijgen. Nou dan ben je niet de enige! Probeer dan eens dit heerlijke recept voor een koolhydraatarme monchoutaart.

Door: Lisa @ https://www.koolhydraatarmdieet.nl/
recepten/koolhydraatarme-monchoutaart

Benodigde ingrediënten voor 12 punten

Bodem

  • 120 gram amandelmeel (webshop)
  • 50 gram roomboter
  • 30 gram erythritol (webshop)
  • 1 theelepel koekkruiden
  • Snuf zout

Monchou vulling

  • 250 gram slagroom
  • 200 gram monchou
  • 60 gram erythritol poedersuiker (webshop)
  • 4 gelatineblaadjes
  • 1 theelepel vanillepoeder/aroma
  • 50 ml water

Topping

  • 200 gram bosvruchten (diepvries)
  • 20 gram erythritol (webshop)
  • 2 gelatineblaadjes
  • 1 theelepel vanillepoeder/aroma

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 170 graden en zorg dat de roomboter op kamertemperatuur is. Meng alle ingrediënten van de bodem door elkaar, maak hier een deegbal van en zet 15 minuten in de koelkast, zo wordt de roomboter weer wat harder en is het deeg makkelijker te bewerken.
  2. Bekleed ondertussen een springvorm van ongeveer 20 centimeter met wat bakpapier. Als het deeg wat harder is geworden, verdeel je de deegbal over de bodem van de springvorm. Druk aan met de achterkant van een lepel. Bak de bodem ongeveer 15 minuten in een voorverwarmde oven en laat de bodem daarna afkoelen.
  3. Dan maak je de monchou vulling. Leg de gelatineblaadjes in een bakje met water en laat minimaal 5 minuten weken. Klop ondertussen de slagroom stijf samen met het erythritol poedersuiker en vanillepoeder/aroma. Schep dit even in een andere kom en klop vervolgens de monchou luchtig.
  4. Verwarm een pannetje met 50 ml water en los hierin de gelatineblaadjes op. Voeg het water met de opgeloste gelatine bij de monchou en meng alles goed door elkaar.
  5. Meng vervolgens het monchou mengsel voorzichtig met de opgeklopte slagroom. Verdeel het mengsel boven op de afgekoelde bodem en zet minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven.
  6. Daarna kun je de vruchtlaag maken. Verwarm de bosvruchten in een kleine steelpan en voeg de rest van de topping ingrediënten toe. Blijf goed roeren totdat de gelatineblaadjes en de erythritol beide opgelost zijn. Pureer het mengsel met een staafmixer of prak een beetje, net wat je lekker vindt. Vervolgens giet je de topping bovenop de monchoutaart en laat nog 1 uur opstijven voordat je de taart kunt aansnijden.

Voedingswaarden per punt

  • Kcal: 228
  • KHD 2 gr
  • Vetten 21.8 gr
  • Eiwitten: 5.1 gr
  • Vezels: 1.3 gr

Probeer ook eens deze andere recepten van Lisa

Ei sandwich

Ei sandwich

Deze mini ei sandwiches zijn te leuk om te serveren, super easy om te maken en je kunt ze natuurlijk beleggen met wat je maar lekker vindt!

Moccachino mousse taart

Moccachino mousse taart

Deze is moccachino mousse taart is niet alleen heerlijk, maar ziet er ook prachtig uit!

Speculoos cake

Speculoos cake

Heerlijke speculoos cake, met de smaak van echte speculaas, wie vindt dat nou niet lekker!

Bloemkoolrijst recepten met uitleg en tips

Bloemkoolrijst recepten met uitleg en tips

Bloemkoolrijst is zo populair omdat de structuur lijkt op die van rijst en couscous. Het is de ideale koolhydraatvervanger voor een lunch of diner.

Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Kijk dan eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Facebook.com/kokenmetlisa