Griekse yoghurt met frambozen en amandelen
Dit ga je klaarmaken:
Recept beschrijving
Ik heb nog een leuk ontbijt idee voor jullie! Lekker om voor jezelf te maken, maar ook om te serveren voor je geliefde: Griekse yoghurt met frambozen en amandelen.
Benodigde ingrediënten voor 2 personen
- 200 gr (Griekse) yoghurt
- 50 ml slagroom
- 100 gram frambozen
- 100 ml water
- 1 blaadje gelatine
- Zoetstof naar smaak
- Geschaafde amandelen
Bereiding
- Houd een paar frambozen apart voor de topping. Verwarm de rest van de frambozen met het water en wat zoetstof naar smaak in een steelpannetje.
- Laat het blaadje gelatine weken in een bakje met koud water en voeg daarna bij de frambozenjam. Prak de frambozen fijn en roer tot de gelatine is opgelost.
- Laat de frambozenjam afkoelen en opstijven in de koelkast.
- Als de jam wat steviger is geworden klop je de slagroom samen met wat zoetstof stijf. Meng daarna de yoghurt door de slagroom.
- Verdeel wat frambozenjam over twee glaasjes en daarop het slagroommengsel.
- Garneer met frambozen en amandelschaafsel. Eet smakelijk!
Voedingswaarden per persoon/portie
- Kcal: 274
- Koolhydraten: 7.3 gram
- Vetten: 21.7 gram
- Eiwit: 10.2 gram
- Vezels: 1.6 gram
Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Bekijk dan mijn kookboeken of kijk eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Koken met Lisa
Vind je dit een lekker recept? Deel het met je vrienden:
Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:
Recept: Komkommerrolletjes met tonijn en pittige saus
Recept: Pokebowl met pittige garnalen
Recept: Bloemkool Mac & Cheese
Een heerlijke variatie op de bekende Mac & Cheese, maar dan gezond & koolhydraatarm!
Lees hier verder: Bloemkool Mac & Cheese
Ga terug naar alle koolhydraatarme recepten