Griekse omelet
Dit ga je klaarmaken:
Recept beschrijving
Goed gevulde Griekse omelet, waarmee je eindeloos kan variëren en deze neem je ook heel makkelijk mee voor onderweg of als lunch op je werk.
Benodigde ingrediënten voor 1 portie
- 30 gram feta
- 2 eieren
- 6 cherrytomaatjes
- 6 olijven
- ¼ rode ui
- 1 klein scheutje slagroom
- 1 handje rucola
- Peper en zout
- Olie of roomboter
- Optioneel: 1 theelepel Griekse kruiden
Bereiding
- Klop de eieren samen met een scheutje slagroom, wat peper en zout en eventueel een theelepel Griekse kruiden los in kommetje.
- Verwarm een koekenpan met wat olie of boter en bak hierin het omelet gaar.
- Snijd ondertussen de tomaatjes doormidden, de olijven in plakjes, de rode ui in stukjes en brokkel de feta grof.
- Serveer de omelet op een bord en leg hier de tomaatjes, olijven, rode ui, feta en rucola op en eet smakelijk!
Voedingswaarden per persoon/portie
- Kcal: 386
- Khd: 3,6 gram
- Vetten: 32 gram
- Eiwitten: 19,3 gram
- Vezels: 3,4 gram
Tip voor variatie:
Het is ook lekker om nog wat stukjes left over vlees van de vorige avond toe te voegen als topping!
Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Bekijk dan mijn kookboeken of kijk eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Koken met Lisa
Vind je dit een lekker recept? Deel het met je vrienden:
Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:
Recept: Kebabspiesjes met frisse yoghurtsaus
Recept: Mozzarella met tomaat en sla
Een snel koolhydraatarm recept met mozarella, tomaat, sla en verse basilicum. Heerlijk als ontbijt of lunch
Lees hier verder: Mozzarella met tomaat en sla
Recept: Pavlova
Deze heerlijke schuimtaart is gebaseerd op de Franse merengue, maar vindt zijn oorsprong in Australië.
Lees hier verder: Pavlova
Ga terug naar alle koolhydraatarme recepten