Kokosmakronen
Dit ga je klaarmaken:
Recept beschrijving
Heerlijke zelfgemaakte koolhydraatarme kokosmakronen, heel makkelijk om te maken.
Benodigde ingrediënten voor 6 makronen
- 45 gram eiwit
- 50 gram kokosrasp
- 30 gram erythritol (webshop)
- 1 theel. vanille aroma
Bereiding
- Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden. Bekleed je bakplaat met bakpapier.
- Doe het eiwit in een kom en klop deze met 15 gram erythritol en vanille aroma met een elektrische mixer op tot stijve pieken (maak je kom en mixer goed vetvrij en ga er eventueel nog extra met citroensap overheen voor het beste resultaat).
- Meng de andere 15 gram erythritol samen met de kokosrasp en spatel het voorzichtig, beetje bij beetje, door de opgeklopte eiwitten heen. Zorg dat het wel luchtig blijft.
- Nu maak je 6 bolletjes (ligt eraan hoe groot of klein je ze wilt hebben) met een ijsschep. Verdeel over de bakplaat heen en zet voor 12 à 13 minuten in de oven. Laat daarna volledig afkoelen.
- Bewaar in een gesloten bak en je kunt ze ongeveer 2 à 3 dagen bewaren buiten de koelkast.
Voedingswaarden per makroon
- Kcal 71
- Koolhydraten 1.2 gram
- Vetten 6.1 gram
- Eiwitten 1.7 gram
Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Bekijk dan mijn kookboeken of kijk eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Koken met Lisa
Vind je dit een lekker recept? Deel het met je vrienden:
Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:
Recept: Quesadilla met kip en cheddar
Ik ben echt dol op Tex Mex recepten. Je kunt er eindeloos mee variëren, snel en simpel te bereiden en het valt bij veel mensen in de smaak. Deze quesadilla’s met kip en cheddar zet je dan ook zo op tafel!
Lees hier verder: Quesadilla met kip en cheddar
Recept: Tonijnsalade
Deze heerlijke tonijn salade is rijk aan eiwitten en koolhydraatarm. Ideaal dus bij het minderen met koolhydraten.
Lees hier verder: Tonijnsalade
Lisa kookt koolhydraatarm weekmenu
Ga terug naar alle koolhydraatarme recepten