Geroosterde edamame boontjes
Dit ga je klaarmaken:
Recept beschrijving
In het weekend lekker op de bank met een snack kan nog steeds met deze geroosterde edamame boontjes. Dit recept vind je in mijn 3e boek blz. 150-151.
Benodigde ingrediënten voor 2 porties
- 120 gram edamame boontjes
- 1 eetlepel olijfolie
- ½ theelepel uienpoeder
- ½ theelepel knoflookpoeder
- ½ theelepel paprikapoeder
- Peper en zout
- Optioneel: chili flakes
Bereiding
- Verwarm de oven op 180 graden.
- Dep eventueel de edamame boontjes droog met een keukenpapiertje.
- Verdeel de olijfolie over de edamame boontjes en hussel goed door elkaar zodat overal een laagje olie overheen zit.
- Voeg nu de kruiden en peper en zout naar smaak toe. Hussel alles goed door elkaar.
- Verdeel de edamame boontjes over de bodem van een ovenschaal en zorg dat ze niet op elkaar liggen.
- Zet de edamame boontjes nu 30 tot 35 minuten in de oven. Ze worden een beetje bruin en erg knapperig. Zijn ze nog niet knapperig? Laat ze dan nog wat langer in de oven of hussel ze een keertje om.
Voedingswaarden per portie
- KCAL: 123
- KHD: 2,3
- Vetten: 10,3
- Eiwitten: 6
- Vezels: 2,4
Tip voor variatie:
Je kunt natuurlijk variëren met de kruiden die je gebruikt. Ook zijn ze heerlijk om door een salade te mengen, voeg ze dan wel zo laat mogelijk toe, zodat ze lekker knapperig blijven.
Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Bekijk dan mijn kookboeken of kijk eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Koken met Lisa
Vind je dit een lekker recept? Deel het met je vrienden:
Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:
Nienke is ruim 40 kilo afgevallen met koolhydraatarm eten
Recept: Champignons met roomkaas en spek
Recept: Speculoos bites
Heerlijke speculoos bites voor de lekkere trek!
Lees hier verder: Speculoos bites
Ga terug naar alle koolhydraatarme recepten