Appel rood fruit kruimeltaart
Dit ga je klaarmaken:
Recept beschrijving
Deze appel rood fruit kruimeltaart wordt gemaakt met courgette, maar als je het niet weet, denk je dat het gewoon appel is!
Benodigde ingrediënten voor 1 taart
Bodem
- 240 gram amandelmeel (webshop)
- 120 gram roomboter ongzouten gesmolten
- 40 gram bruine suiker low carb
- 1 ei (L)
- 1 theel. vanille aroma
- 1 theel. koek & speculaas kruiden
- 1 theel. kaneel (webshop)
- 1/2 theel. xanthaangom (webshop)
- Snufje zout
Appelvulling
- 120 gram rood fruit diepvries
- 300 gram courgette
- 40 gram roomboter ongzouten
- 4 eetl. bruine suiker low carb
- 1 eetl. kaneel (webshop)
- 1 theel. koek & speculaas kruiden
- 1 eetl. citroen sap
- 1 eetl. maple syrup koolhydraatarm (webshop)
- 50 gram pecannoten
Kruimellaag
- 120 gram amandelmeel (webshop)
- 2 eetl. kokosmeel (webshop)
- 25 gram roomboter ongzouten gesmolten
- 50 gram maple syrup koolhydraatarm
- Rasp van halve citroen
- Snufje zout
- Optioneel: bruine suiker low carb
Bereiding
- Bodem: voeg alle ingrediënten in een kom en kneed dit tot een egaal deeg. Doe dit in aluminiumfolie en leg in de koelkast voor ongeveer 1 a 1.5 uur.
- Appel/rood fruit compote: smelt de roomboter in een pan (geen koekenpan) en snijd de courgette in blokjes en zodra deze gesmolten is voeg je de gesneden courgette toe en bak je deze voor 5 minuten op middelhoog vuur maar roer wel regelmatig zodat het niet aanbakt. Voeg na de 5 minuten het rode fruit toe (wel eerst laten ontdooien en uitlekken) en laat nog eens 5 minuten mee pruttelen, wel met regelmaat roeren.
- Voeg daarna de rest toe behalve de maple syrup en noten. En laat weer 5 minuten pruttelen op laag vuur. Je merkt dat het nu iets indikt. Zet dan het vuur uit en laat iets afkoelen en voeg dan de maple syrup toe en roer door. Hak de noten in stukjes en voeg deze ook toe. Zet dit weg en gebruik het later als vulling.
- Verwarm nu de oven voor op 175 graden. Bekleed de bodem van de springvorm (22 cm) met bakpapier en vet de randen in met roomboter.
- Haal het deeg uit de koelkast en druk deze uit over de bodem en duw het ook tegen de zijkanten omhoog, ongeveer 1.5 cm onder de rand. Voeg nu de appel/rood fruitcompote toe en verdeel dit over de bodem.
- Kruimellaag: maak nu de kruimellaag voor de bovenkant van de taart. Smelt de roomboter in een pannetje. Voeg alle andere ingrediënten in een kom en voeg hier de gesmolten roomboter aan toe, dit wordt een soort kruimelig deeg. Kruimel dit over de bovenkant van de compote en strooi er als laatst nog een beetje bruine suiker overheen (ik ben een zoetekauw dus je kan dit ook weg laten).
- Zet voor 20 minuten in de voorverwarmde oven, doe er dan aluminiumfolie overheen en zet voor nog eens 25 minuten in de oven. Laat daarna volledig afkoelen.
Voedingswaarden per 100 gram
- Kcal 353
- Koolhydraten 6.4 gram
- Vetten 31.6 gram
- Eiwitten 9.5 gram
Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Bekijk dan mijn kookboeken of kijk eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Koken met Lisa
Vind je dit een lekker recept? Deel het met je vrienden:
Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:
Inhoudsopgave lisa kookt koolhydraatarm
Recept: Paprikasoep met gegrilde kippendijen
Het verhaal van Elzien en haar gevecht tegen de kilo's
In dit artikel wordt het verhaal van Elzien Zwaan Franzen uit Spijkenisse besproken. Ze had de afgelopen vijf jaar verschillende diëten geprobeerd, maar kon nooit afvallen omdat diëtisten verschillende meningen over voeding hadden. Ze kwam aan na o Lees hier verder: Het verhaal van Elzien Zwaan Franzen
Ga terug naar alle koolhydraatarme recepten