Ongeraffineerde suiker, ook wel natuurlijke suiker genoemd, wordt wel bewerkt in de fabriek maar niet gezuiverd. Daarom behoudt het zijn natuurlijke vorm en kleur (bruin) en bevat het vaak nog een klein percentage aan voedingsstoffen. Dit zijn allerlei vezels, mineralen, enzymen en vitaminen die het lichaam helpen bij de vertering van de suiker.
Palmsuiker, kokosbloemensuiker, ahornsiroop en honing behoren tot de natuurlijke suikers. Het verschil tussen natuurlijk en geraffineerde suiker is de glycemische index van de vormen. Natuurlijke suiker worden als gezonder gezien omdat de GI hiervan lager zou zijn.
Ga hier terug naar de kennisbank
Een eenvoudig koolhydraatarm recept, gevulde paprike met ei. Ideaal als snel ontbijt, meenemen als lunch en vele variaties mogelijk door het toevoegen van groenten en kruiden. Lees hier verder: Gevulde paprika met ei
Alle artikelen in de categorie over koolhydraatarmdieet.nl staan hier vermeld. Lees hier verder: Artikelen in de categorie "Over ons"
Wat zijn de meest gemaakte fouten in het koolhydraatarm dieet? Mag brood nog wel en kun je snel afvallen met koolhydraatarm eten? Lees hier alle antwoorden Lees hier verder: Veelgestelde vragen over het koolhydraatarm dieet
Ontvang nu de laatste updates over het koolhydraatarm dieet in je mailbox.