logo mobiel

Ongeraffineerde suiker

Door: Lisa

Ongeraffineerde suiker, ook wel natuurlijke suiker genoemd, wordt wel bewerkt in de fabriek maar niet gezuiverd. Daarom behoudt het zijn natuurlijke vorm en kleur (bruin) en bevat het vaak nog een klein percentage aan voedingsstoffen. Dit zijn allerlei vezels, mineralen, enzymen en vitaminen die het lichaam helpen bij de vertering van de suiker.

Palmsuiker, kokosbloemensuiker, ahornsiroop en honing behoren tot de natuurlijke suikers. Het verschil tussen natuurlijk en geraffineerde suiker is de glycemische index van de vormen. Natuurlijke suiker worden als gezonder gezien omdat de GI hiervan lager zou zijn.

Ga hier terug naar de kennisbank

Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:

Over koolhydraatarmdieet.nl
Over koolhydraatarmdieet.nl

Alle artikelen in de categorie over koolhydraatarmdieet.nl staan hier vermeld. Lees hier verder: Artikelen in de categorie "Over ons"

Low carb tompouce
Recept: Low carb tompouce

Vandaag is deze heerlijke low carb tompouce geboren en wat is die verrukkelijk lekker.. knapperig en romig tegelijk zoals een echte tompouce!! Geloof me.. dit wil je proberen! Lees hier verder: Low carb tompouce

Koolhydraatarm eten op vakantie
Koolhydraatarm eten op vakantie

Zoetstoffen zoals Erythritol en Stevia hebben geen invloed op de bloedsuikerspiegel en kun je veilig gebruiken binnen het koolhydraatarm dieet. We raden ook een aantal zoetstoffen af. Lees hier verder: Koolhydraatarm eten op vakantie

Meer waardevolle informatie ontvangen?

Ontvang nu de laatste updates over het koolhydraatarm dieet in je mailbox.

Schrijf je hier gratis in!

Socials - Like ons!

low carb recepten