logo mobiel

Ongeraffineerde suiker

Door: Lisa

Ongeraffineerde suiker, ook wel natuurlijke suiker genoemd, wordt wel bewerkt in de fabriek maar niet gezuiverd. Daarom behoudt het zijn natuurlijke vorm en kleur (bruin) en bevat het vaak nog een klein percentage aan voedingsstoffen. Dit zijn allerlei vezels, mineralen, enzymen en vitaminen die het lichaam helpen bij de vertering van de suiker.

Palmsuiker, kokosbloemensuiker, ahornsiroop en honing behoren tot de natuurlijke suikers. Het verschil tussen natuurlijk en geraffineerde suiker is de glycemische index van de vormen. Natuurlijke suiker worden als gezonder gezien omdat de GI hiervan lager zou zijn.

Ga hier terug naar de kennisbank

Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:

Over koolhydraatarmdieet.nl
Over koolhydraatarmdieet.nl

Alle artikelen in de categorie over koolhydraatarmdieet.nl staan hier vermeld. Lees hier verder: Artikelen in de categorie "Over ons"

Wokje met noodles zalm en groenten
Recept: Wokje met noodles zalm en groenten

Een heerlijk recept voor een wokje met zalm, groenten en koolhydraatarme noodles. Ideaal als gezond diner met veel gezonde vetten en laag in koolhydraten. Lees hier verder: Wokje met noodles zalm en groenten

Koolhydraatarme recepten
Recept: Koolhydraatarme recepten

Deze koolhydraatarme recepten zorgen voor een stabiele bloedsuikerspiegel en helpen bij gezond afvallen in het koolhydraatarm dieet. Lees hier verder: Koolhydraatarme recepten in het koolhydraatarm dieet

Meer waardevolle informatie ontvangen?

Ontvang nu de laatste updates over het koolhydraatarm dieet in je mailbox.

Socials - Like ons!

low carb recepten