logo mobiel

Glycemische Index

Door: Lisa

Om te bepalen of een product in de snelle of langzame categorie valt, wordt gekeken naar de Glycemische index (GI) en de Glycemische lading (GL) van het voedingsmiddel. De GI geeft via een getal aan hoe snel deze koolhydraten door het bloed worden opgenomen, een laag getal staat voor een langzame verwerking en een hoog getal betekent een snelle opname.

Via de GL wordt de hoeveelheid bepaalt die je gebruikt van een product. Door deze beide te berekenen kom je tot een eindresultaat van het totale aantal koolhydraten. Als je nog meer wilt weten over dit onderwerp, bekijk dan dit artikel over de glycemische index.

Ga hier terug naar de kennisbank

Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:

Evenveel calorieën wat is gezonder
Evenveel calorieën wat is gezonder

Een plak kaas en een kroket hebben evenveel calorieën maar wat is gezonder en welke is geschikt in het koolhydraatarm dieet. Lees hier verder: Wat is gezonder als twee producten evenveel calorieën bevatten

Zijn koolhydraten ongezond
Zijn koolhydraten ongezond

Zijn koolhydraten nou de echte dikmakers of zijn dat vetten? Lees hier de waarheid over koolhydraten en het koolhydraatarm dieet Lees hier verder: Zijn koolhydraten ongezond

Peren kruimeltaart
Recept: Peren kruimeltaart

Deze koolhydraatbeperkte peren kruimeltaart, is heerlijk als ontbijt, toetje of zo maar tussendoor voor de lekkere trek Lees hier verder: Peren kruimeltaart

Meer waardevolle informatie ontvangen?

Ontvang nu de laatste updates over het koolhydraatarm dieet in je mailbox.

Schrijf je hier gratis in!

Socials - Like ons!

low carb recepten