logo mobiel
Locatie: Home | Kennisbank | E-nummers

E-nummers

Door: Lisa

E-nummers ook wel emulgatoren, stabilisatoren, verdikkingsmiddelen en geleermiddelen genoemd zijn toegevoegde smaakversterkers, kleurstoffen en conserveermiddelen. Deze worden aan producten toegevoegd om de smaak of andere eigenschappen te verbeteren. Deze toevoegingen kunnen natuurlijk of kunstmatig zijn.

Een E-nummer wordt door de Nederlandse autoriteit voor voedselveiligheid toegekend aan en stof wanneer geconstateerd is dat deze niet schadelijk is voor de gezondheid. Welke toevoegingen er gebruikt worden in een product en de hoeveelheid daarvan is vastgelegd in de wet. Zijn E-nummers toegevoegd aan een product dan moet dit op het etiket vermeld worden bij de ingrediënten.

Ga hier terug naar de kennisbank

Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:

Diabetes, suikerziekte en het koolhydraatarm dieet
Diabetes, suikerziekte en het koolhydraatarm dieet

Diabetes is de medische naam voor suikerziekte. Het koolhydraatarm dieet is een oplossing om de wisselende bloedsuikerspiegel onder controle en constanter te krijgen. Lees hier verder: Diabetes en het koolhydraatarm dieet

Beginnen met koolhydraatarm eten
Beginnen met koolhydraatarm eten

Beginnen met koolhydraatarm eten is niet moeilijk Lees hier verder: Beginnen met koolhydraatarm eten - hoe, wat en waarom

Koolhydraatarme maaltijd salade
Recept: Koolhydraatarme maaltijd salade

Wil je een gezonde salade maken? hier vind je een koolhydraatarme maaltijdsalade die goed vult, waardoor je geen honger zult hebben en gezond kunt eten. Lees hier verder: Koolhydraatarme maaltijd salade

Meer waardevolle informatie ontvangen?

Ontvang nu de laatste updates over het koolhydraatarm dieet in je mailbox.

Socials - Like ons!

low carb recepten