E-nummers ook wel emulgatoren, stabilisatoren, verdikkingsmiddelen en geleermiddelen genoemd zijn toegevoegde smaakversterkers, kleurstoffen en conserveermiddelen. Deze worden aan producten toegevoegd om de smaak of andere eigenschappen te verbeteren. Deze toevoegingen kunnen natuurlijk of kunstmatig zijn.
Een E-nummer wordt door de Nederlandse autoriteit voor voedselveiligheid toegekend aan en stof wanneer geconstateerd is dat deze niet schadelijk is voor de gezondheid. Welke toevoegingen er gebruikt worden in een product en de hoeveelheid daarvan is vastgelegd in de wet. Zijn E-nummers toegevoegd aan een product dan moet dit op het etiket vermeld worden bij de ingrediënten.
Ga hier terug naar de kennisbank
Dit eenvoudige koolhydraatarme recept bevat gehakt, paprika, ui, knoflook en andere ingredi¨nten. Dit is een voedzame en snelle maaltijd en vult goed! Lees hier verder: Gevulde courgette met gehakt
Je gezondheid verbeteren begint bij je eetpatroon. Bekijk hier alle artikelen in de categorie gezondheid en het koolhydraatarm dieet. Lees hier verder: Artikelen in de categorie Gezondheid
Deze heerlijke zalmfilet is niet alleen erg lekker, maar ook voedzaam. Deze koolhydraatarme ovenschotel staat zo op tafel met groenten of frisse salade. Lees hier verder: Kruidige zalm uit de oven met citroen en groenten
Ontvang nu de laatste updates over het koolhydraatarm dieet in je mailbox.