logo mobiel

E-nummers

Door: Lisa

E-nummers ook wel emulgatoren, stabilisatoren, verdikkingsmiddelen en geleermiddelen genoemd zijn toegevoegde smaakversterkers, kleurstoffen en conserveermiddelen. Deze worden aan producten toegevoegd om de smaak of andere eigenschappen te verbeteren. Deze toevoegingen kunnen natuurlijk of kunstmatig zijn.

Een E-nummer wordt door de Nederlandse autoriteit voor voedselveiligheid toegekend aan en stof wanneer geconstateerd is dat deze niet schadelijk is voor de gezondheid. Welke toevoegingen er gebruikt worden in een product en de hoeveelheid daarvan is vastgelegd in de wet. Zijn E-nummers toegevoegd aan een product dan moet dit op het etiket vermeld worden bij de ingrediënten.

Ga hier terug naar de kennisbank

Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:

Stroopwafel karamel cheesecake
Recept: Stroopwafel karamel cheesecake

Deze stroopwafel karamel cheesecake is finger lickin' good! Lees hier verder: Stroopwafel karamel cheesecake

Volle yoghurt met rood fruit en walnoten
Recept: Volle yoghurt met rood fruit en walnoten

Heerlijke romige volle (Griekse) yoghurt is een van de favoriete ontbijtjes hier, heerlijk met rood fruit en walnoten, zo begin je de dag goed! Lees hier verder: Volle yoghurt met rood fruit en walnoten

Keto sandwich met rosbief
Recept: Keto sandwich met rosbief

Een heerlijk simpel receptje voor lunch of ontbijt met brood gemaakt van Lisa's broodmix, rosbief, rucola en tomaatjes. Lees hier verder: Keto sandwich met rosbief

Meer waardevolle informatie ontvangen?

Ontvang nu de laatste updates over het koolhydraatarm dieet in je mailbox.

Schrijf je hier gratis in!

Socials - Like ons!

low carb recepten