E-nummers ook wel emulgatoren, stabilisatoren, verdikkingsmiddelen en geleermiddelen genoemd zijn toegevoegde smaakversterkers, kleurstoffen en conserveermiddelen. Deze worden aan producten toegevoegd om de smaak of andere eigenschappen te verbeteren. Deze toevoegingen kunnen natuurlijk of kunstmatig zijn.
Een E-nummer wordt door de Nederlandse autoriteit voor voedselveiligheid toegekend aan en stof wanneer geconstateerd is dat deze niet schadelijk is voor de gezondheid. Welke toevoegingen er gebruikt worden in een product en de hoeveelheid daarvan is vastgelegd in de wet. Zijn E-nummers toegevoegd aan een product dan moet dit op het etiket vermeld worden bij de ingrediënten.
Ga hier terug naar de kennisbank
Koolhydraatarm recept voor pulled chicken wraps! Super eenvoudig om te maken en erg smaakvol als koolhydraatarme snack, lunch, diner of ontbijt Lees hier verder: Pulled chicken wrap
Diabetes is de medische naam voor suikerziekte. Het koolhydraatarm dieet is een oplossing om de wisselende bloedsuikerspiegel onder controle en constanter te krijgen. Lees hier verder: Diabetes en het koolhydraatarm dieet
Deze rookvlees bonbons, zijn een heerlijke snack, maar je kan ze ook als ontbijt of lunch eten. En uiteraard is er voldoende variatie als je niet van rookvlees houdt! Lees hier verder: Koolhydraatarme rookvlees bonbons
Ontvang nu de laatste updates over het koolhydraatarm dieet in je mailbox.