logo mobiel

Koolhydraatbeperkt

Door: Lisa

Koolhydraatbeperkt geeft aan dat er wordt gelet op de hoeveelheid koolhydraten, maar dat deze niet geheel worden weggelaten. De focus ligt op het verminderen. Dit is een verschil met het keto-dieet waarbij het doel is om zero carbs in het product, maaltijd of voedingspatroon. En is ook niet hetzelfde als koolhydraatarm waarbij de koolhydraten expres laag worden gehouden en het kleinste onderdeel zijn van een eetmoment of voedingsmiddel.

Een koolhydraatbeperkt dieet wordt gezien als een matige koolhydraten beperking waarbij ongeveer 100 gram koolhydraten per dag worden genuttigd. Bij een koolhydraatarm dieet betreft dit meer een strenge beperking en gaat het om ongeveer 30-50 gram koolhydraten per dag.

Wanneer je een koolhydraatbeperkt brood in de supermarkt koopt kan dit bijvoorbeeld 10 gram koolhydraten per snee betekenen. Voor een koolhydraatarm brood geldt doorgaans 5,5 -7,5 gram per snee. De toekenning van koolhydraatbeperkt maakt dus degelijk verschil ten op zichte van een product dat als koolhydraatarm wordt bestempeld.

Ga hier terug naar de kennisbank

Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:

Alle artikelen over Voeding
Alle artikelen over Voeding

Voeding is de basis van je eetpatroon en is samen met lichaamsbeweging de fundering van een gezond lijf. Bekijk hier alle artikelen over voeding. Lees hier verder: Artikelen over voeding

Inhoudsopgave lisa kookt koolhydraatarm 2
Inhoudsopgave lisa kookt koolhydraatarm 2

Inhoudsopgave Lisa kookt koolhydraatarm 2. Lees hier verder: Inhoudsopgave Lisa kookt koolhydraatarm deel 2

Bewust omgaan met koolhydraten
Bewust omgaan met koolhydraten

Alle koolhydraten worden omgezet tot glucose, een brandstof voor het lichaam. Leer je lichaam om vet te verbranden in plaats van koolhydraten. Lees hier verder: Bewust omgaan met carbs - hoe doe jij dat?

Meer waardevolle informatie ontvangen?

Ontvang nu de laatste updates over het koolhydraatarm dieet in je mailbox.

Socials - Like ons!

low carb recepten