IMG-LOGO

Koolhydraatbeperkt

Door: Lisa

Koolhydraatbeperkt geeft aan dat er wordt gelet op de hoeveelheid koolhydraten, maar dat deze niet geheel worden weggelaten. De focus ligt op het verminderen. Dit is een verschil met het keto-dieet waarbij het doel is om zero carbs in het product, maaltijd of voedingspatroon. En is ook niet hetzelfde als koolhydraatarm waarbij de koolhydraten expres laag worden gehouden en het kleinste onderdeel zijn van een eetmoment of voedingsmiddel.

Een koolhydraatbeperkt dieet wordt gezien als een matige koolhydraten beperking waarbij dagelijks ongeveer 150 gram koolhydraten worden genuttigd. Bij een koolhydraatarm dieet betreft dit meer een strenge beperking en gaat het om ongeveer 70 gram koolhydraten per dag.

Wanneer je een koolhydraatbeperkt brood in de supermarkt koopt kan dit bijvoorbeeld 10 gram koolhydraten per snee betekenen. Voor een koolhydraatarm brood geldt doorgaans 5,5 -7,5 gram per snee. De toekenning van koolhydraatbeperkt maakt dus degelijk verschil ten op zichte van een product dat als koolhydraatarm wordt bestempeld.

Ga hier terug naar de kennisbank

Meer waardevolle informatie ontvangen?

Ontvang nu de laatste updates over het koolhydraatarm dieet in je mailbox.

Socials - Like ons!

Koolhydraatarm dieetplan